L’Elmini més alternatiu
El festival de format intimista d’Olot aposta per grups independents
La música independent i alternativa serà la gran protagonista en una de les edicions més arriscades del festival Elmini d’Olot, que, organitzat per l’associació La Química se celebra entre el 14 i el 17 de març vinents. D’aquesta manera, els organitzadors segueixen la línia iniciada l’any passat de programar artistes internacionals com ara els francesos Ko Ko Mo, la banda nord-americana Tori Sparks i el francès Stene Moshka, aquests dos últims establerts a Catalunya, però amb nous àlbums amb una forta influència de les seves arrels.
També d’aquí i de renom internacional, Clara Peya, Xavier Calvet, Ramon Aragall o Ljubliana & The Seawolf presentaran els seus nous àlbums. A més, Elmini ha programat concerts de Daniel Lumbreras, Ian Sala o Ernest Crusats (veu principal de La Iaia), i d’artistes amb una forta relació amb l’Elmini, com ara Joana Serrat, Marta Delmont, Roger Usart i Matthew McDaid, que presentaran un nou projecte en comú, Riders of the Canyon.
Els organitzadors també han volgut mantenir l’essència i donar oportunitats als grups locals com ara Estruç i Fetus, que hi presentaran els seus últims àlbums. Després de l’èxit del primer Vermut Musical de l’any passat, l’Elmini ha organitzat la segona edició d’aquesta activitat gastronòmica i musical, a les 12 del migdia, al bar Líquid Club d’Olot, amb un concert de Trave Cigar Box & Mr. Praiets.
Després de nou anys de festival, l’organització ha decidit renovar-ne la imatge gràfica i, a partir d’ara, el cartell no el protagonitzarà el popular Senyor del Mini, sinó la Senyora del Mini. Continua sent una creació de l’artista gràfic Ciscoksl i dissenyat i maquetat per Xevi Prat, de l’empresa olotina Demaneragrafica.
El festival Elmini és creat i organitzat per l’associació La Química, entitat sense ànim de lucre formada per diverses persones actives tant en el camp de la música, les arts, la gestió cultural, relacionades amb la comarca de la Garrotxa. L’Elmini va néixer amb l’objectiu de portar a Olot concerts en solitari d’artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup. Això ha fet que des de la primera edició el festival tingui un format intimista, que busca la connexió amb el públic.