Un Sant Jordi molt repartit i en català
Sense cap èxit de vendes destacat ni remarcable, els autors catalans van ser els grans triomfadors de la diada
Al final de la diada, quan encara a les parades hi havia muntanyes de llibres de la trilogia de Stieg Larsson per recollir, cosa que constatava la fi d'aquest llarg regnat literari, els llibreters gironins van coincidir a declarar que aquest ha estat un dels Sant Jordi més «repartits» dels darrers anys.
Sense cap èxit de vendes remarcable i que acaparés tot el protagonisme, les vendes van ser d'allò més repartides. Això sí, els autors catalans van ser els grans triomfadors de la jornada. Maletes perdudes, de Jordi Puntí, i Se sabrà tot, de Xavier Bosch (Premi Sant Jordi) van encapçalar les llistes de llibres de ficció més venuts. Quant a no-ficció, El viatge al poder de la ment, l'assaig d'Eduard Punset, es va esgotar en més d'una parada.
Pel que fa als escriptors de les comarques gironines, també van tenir molt d'èxit Núria Esponellà, amb Rere els murs; Lluís Muntada, amb L'elegància del número zero; Xavier Cortadellas, amb La terra blanca; Assumpció Cantalozella, amb L'amor secret del rei en Jaume, i Vicenç Pagès, amb Els jugadors de whist. Més localitzats, a Girona ciutat va destacar el bon ritme de vendes d'Olor de violetes, de Josep Campmajó (Premi Casero 2009), i Una família fora de sèrie, de la figuerenca Sílvia Soler, es va vendre sobretot a l'Alt Empordà. També en aquesta comarca i a la Garrotxa va destacar En l'escena del crim, de Clàudia Pujol. Aquest any, malgrat la gran oferta de llibres mediàtics, sobretot en l'àmbit esportius, en van destacar dos: El Crackòvia de les 6 copes i Viatge d'anada i tornada, de Gerard Piqué.