Terra de Trobadors, cap al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya
S’inicien els tràmits per inscriure la festa medieval de Castelló d’Empúries al catàleg
La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, es comprometen a iniciar la tramitació d’inclusió en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya de la festa medieval Terra de Trobadors. La consellera i l’alcalde van anunciar l’inici d’aquests tràmits en el decurs d’una reunió que van mantenir ahir dilluns a Barcelona, coincidint amb la pròxima celebració aquesta setmana de la 29a edició de la festa medieval, que tindrà lloc del 6 al 8 de setembre i on s’espera una afluència de més de 40.000 visitants.
Amb la col·laboració de més d’una vintena d’entitats del municipi, l’esdeveniment programa aquest any més de 200 activitats de diverses disciplines artístiques –teatre, música, circ o dansa, entre d’altres–, a més de recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants, una potent oferta gastronòmica, conferències i moltes altres propostes.
La Coordinadora Municipal de Terra de Trobadors ha escollit el comerç i els mercats medievals com la temàtica de l’edició d’aquest any, tenint en compte que mai s’havia dedicat a aquesta matèria i que el mercat medieval és un dels actes més importants i representatius de la proposta cultural i festiva.
El comte Hug V
El fil conductor històric del Terra de Trobadors 2019 serà el temps del comte d’Empúries Hug V (1269-1277), casat amb Sibil·la de Palau, vescomtessa de Bas, i que, tot i ajudar el rei Jaume I el Conqueridor a sotmetre els sarraïns de Múrcia (1265-66), protagonitzà episodis d’enfrontament directe amb el rei Jaume, com ara el saqueig de la vila de Figueres de l’any 1274. Precisament aquest dissabte passat, com a tastet de la programació, la platja petita d’Empuriabrava va ser l’escenari d’una recreació del desembarcament de les tropes de Jaume I.