Còmic

Distopia catalana

La Fundació Reeixida publica el còmic ‘Terra cremada’, en què es mostra una Catalunya esclafada per una tirania orwelliana d’ideals espanyolistes

Catalunya ja no és Catalunya. És el “Nordestepeninsular”. De fet, tot el país és un gran camp de concentració on dirigir-se en català a un policia és delicte d’odi i on també està prohibit aixecar castells. L’ordre el mantenen les anomenades “FEMS (Fuerzas Especiales y Milicias de Seguridad)”, el braç armat d’un govern espanyol cavernari que ha sotmès Catalunya amb mà de ferro. Fins i tot hi ha un “Ministerio de Asuntos Catalanes”, des d’on es planifica una neteja ètnica i el trasllat de milers de catalans a altres indrets de l’Estat.

Tots aquests i més són els terrorífics ingredients del còmic Terra cremada , que la Fundació Reeixida acaba de publicar després d’una campanya de micromecenatge, i que, des de fa uns dies, es troba en llibreries d’arreu dels Països Catalans. El preu del còmic és de 15 euros.

L’origen de Terra cremada és Twitter i el seu autor, un dissenyador gràfic català que viu a l’estranger, s’amaga sota el pseudònim de Pau Pèrrim. “No necessito que ningú sàpiga qui soc i no vull promoció”, assegura aquest artista, fan de Star Wars, d’Isaac Asimov i de les novel·les i films que, com el seu còmic, presenten un futur distòpic, a l’estil del clàssic 1984, de George Orwell.

El febrer de l’any passat, l’autor va començar a publicar, gairebé diàriament, a Twitter, en el compte @terracremada, les gairebé dues-centes vinyetes que constitueixen finalment el còmic. “Jo no soc dibuixant i he treballat a partir de fotografies i de software en tres dimensions”, explica. La seva intenció era intentar explorar fins on podien arribar les coses “després del trauma de l’1-O”.

La història i els dibuixos van agradar a molta gent i la Fundació Reexida , una entitat fundada el 2004 que va néixer amb l’objectiu de divulgar la cultura catalana tenint en compte tot el seu abast nacional, li va proposar materialitzar-ho en un còmic. “La principal feinada que hi ha hagut ha estat reconvertir els dibuixos en vinyetes i agrupar-los en pàgines. Tot un trencaclosques”, comenta l’autor. El llibre, amb pròleg de Jair Domínguez, ha tingut molt bona rebuda i ja va per la segona edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.