El cicle La Parra obrirà la temporada amb la cacera de bruixes a Catalunya

El cicle d'activitats de petit format La Parra, que té com a escenari el pati de Sant Roc, de Valls, obrirà la temporada dimecres vinent (20 h) amb una sessió dedicada a la cacera de bruixes a Catalunya. Agustí Alcoberro, historiador i director del Museu d'Història de Catalunya, conduirà la conferència La cacera de bruixes a Catalunya, una proposta interessant que remuntarà els espectadors al segle XVI, quan dones de Valls, Alcover, Montblanc, Reus i Tarragona van ser detingudes, torturades i penjades, totes acusades de bruixeria. Van ser acusades de bruixeria per un morisc de Flix anomenat Joan Malet, i condemnades per tribunals locals. Començava així la cacera de bruixes a Catalunya, un dels episodis més foscos de la nostra història.

Aquest cicle, un dels més dinàmics, participatius i originals dels organitzats per l'Institut d'Estudis Vallencs, continuarà el 19 de maig amb el concert que oferiran els alumnes de l'escola municipal de música Robert Gerhard amb motiu de la celebració del seu vint-i-cinquè aniversari. En el recital hi intervindran l'orquestra de grau elemental i diferents grups de cambra de l'escola. El 26 de maig La Parra serà seu del lliurament del vint-i-dosè premi de Natura de l'entitat, on tots, petits, grans i mitjans, estan cridats a gaudir d'aquest acte que vol reconèixer la implicació dels joves i de les escoles en el coneixement, el respecte i la salvaguarda del medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.