Roger Padullés serà el protagonista de l'òpera «Werther», que s'estrenarà a Alemanya el desembre

El tenor vallenc reapareix al Liceu aquest dilluns a «Der Rosenkavalier»

Mentrestant, Roger Padullés reapareix dilluns al Teatre del Liceu en l'òpera Der Rosenkavalier (El cavaller de la rosa) de Richard Strauss, una producció de la Semperoper Sächsische Staatsoper Dresden, que es podrà veure fins a finals de maig. L'espectacle està basat en el llibret d'Hugo von Hofmannsthal, i el seu director escènic, Uwe Eric Laufenberg, fa el seguiment en primera persona de la posada en escena a Barcelona, supervisant tots els detalls i «donant una versió encara més acurada de tota l'obra», diu Roger Padullés. El cantant, de 35 anys, nascut a Sallent però establert a Valls des que era petit, compleix en l'òpera un doble paper: el de majordom de la mariscala, en el primer acte, i el d'hostaler, un dels personatges que en el tercer acte ajuda a desfer tot l'embolic d'aquesta aparentment comèdia musical ambientada en la Viena de l'emperadriu Maria Teresa. Padullés és un dels tres catalans que apareixen en escena i tindrà al seu costat artistes com ara Martina Serafin, la valenciana Ofèlia Sala, Sophie Koch, Bjarni Thor Kristinsson o Franz Grundheber, entre d'altres.

Aquesta serà l'última aparició durant un temps de Roger Padullés al Liceu, ja que l'agenda de l'artista li reserva una activitat molt intensa a l'estranger. «Tinc molta producció fora de Catalunya i la temporada vinent no podré fer res al Liceu. A l'octubre ja començo a l'Estat francès i després marxo cap a Alemanya, on faré el paper principal a Wether, de Jules Massenet, un projecte que em fa molta il·lusió», declarava l'artista al diari El Punt.

Entre la primavera i l'estiu encara se'l podrà veure a l'Estat espanyol: del 17 de maig al 30 de juny, a La ciutat morta, de Korngold, al Teatro Real de Madrid, i el juliol a l'auditori de Barcelona i al monestir de Pedralbes amb el pianista Alan Branch. Després, entre l'1 d'agost i el 5 de setembre, el tenor farà el paper de Carlo en l'obra Lo frate innamorato, de Pergolesi, al Festival Jesi, d'Itàlia, sota la direcció d'Octtavio Dantone. Amb molt poc temps per fer vacances, el cantant prepararà el seu compromís al Théâtre du Capitole de Tolosa, en què interpretarà els papers de Jack O'Brien i de Tobby Higgins en l'òpera Mahagonny, de Kurt Weil.

Un breu parèntesi, entre el 15 i el 18 de desembre, permetrà al tenor tornar a Catalunya per participar en el concert Les illuminations, de Britten, amb l'orquestra Camerata XXI.

El Palau de la Música de València espera el tenor entre el 27 de febrer i el 5 de març per fer-hi els Dialogues des Carmelites, de Poulenc, i el mes de març té una cita a la ciutat de Groningen (Holanda), on hi cantarà el Rèquiem de Mozart amb la Nord Nederlanse Orchest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.