cultura

Gandia representarà la «Visitatio Sepulchri» a Roma

L'orfeó Borja actuarà a l'església romana de San Ignacio de Loyola gràcies a un conveni signat amb Seacex

Un acord signat entre l'Ajuntament de Gandia i la Societat Estatal per a l'Acció Cultural Exterior (Seacex), permetrà la representació de la Visitatio Sepulchri, una de les tradicions més antigues de la ciutat ducal, a l'església romana de San Ignacio de Loyola amb motiu de la divulgació del V Centenari a Roma. Serà el 13 d'octubre coincidint amb l'arribada a Roma de l'anomenat creuer Borja.

El conveni consisteix en una subvenció de 75.000 euros que permet finançar al 100% dues actuacions que exportarà Gandia a Roma durant el creuer Borja. Les dues activitats seran la ja anomenada Visitatio Sepulchri, que representarà l'Orfeó Borja, i una exposició fotogràfica de l'artista Toni Catany que ja s'ha pogut veure a Gandia. Es tracta de L'amor i la mort en els nostres clàssics, que va estar exposada a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós entre els passats mesos de desembre i gener.

A més a més, l'Oficina de Turisme d'Espanya a Roma ha cedit les seues instal·lacions per ubicar una exposició fotogràfica de Maurici Arbona on es mostren imatges corresponents a la Visitatio Sepulchri. Aquesta exposició servirà com a introducció per tal d'avançar l'arribada d'aquesta activitat a Roma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.