cultura

Pepet i marieta presenta el seu disc més ambiciós i elaborat: «Qui no plora no mama»

És el quart treball discogràfic de la banda d'Ulldecona i el presentaran el dia 13

Dos anys després de La Pelu (Edicions Singulars, 2008), que ha consolidat la formació com a una de les bandes festives de referència dels Països Catalans amb més de 80 concerts l'any, Pepet i marieta ha elaborat el seu disc més ambiciós i atrevit Qui no plora no mama (La Produktiva, 2010). Segons el seu cantant, Josep Bordes, «és un treball diferent dels anteriors, no tant espontani i més elaborat», apunta tot assenyalant que han buscat arranjadors professionals, hi han participat més col·laboradors i tècnicament i musicalment està més treballat.

Es tracta del quart disc de la formació d'Ulldecona, que ja té deu anys de trajectòria musical, però que continua mesclant estils diferents, per gestar un tot festiu amb lletres iròniques però que no defugen la crítica social. A Qui no plora no mama, han posat a la coctelera una mica de twist, funk, swing à la Broadway, rockabilly, pop i fins i tot techno. Hi ha un total d'onze temes, que parlen de la hipocresia social, la pèrdua d'identitat o l'arrogància de l'home en relació amb la natura.

El disc es presentarà en públic el 13 de juny a l'ermita de la Pietat d'Ulldecona en un concert molt especial en què participarà el productor del disc Miguel Pino i els músics que hi han col·laborat. Entre els col·laboradors hi ha Sílvia Pérez i Marta Robles de Las Migas, Carol Duran de la Carrau, Arecio Smith d'Ass trio, el guitarrista de jazz Leo Tejedor, Oriol Riart de Son3, el trompetista David Pastor i Josep Lanau (Mitxum) de Quico el Célio.

El nou disc no arribarà a les botigues fins al mes de setembre, però es podrà adquirir als concerts de Pepet i marieta i els més impacients poden escoltar des d'avui mateix tres dels temes a l'espai del grup a Myspace.

Treball autoproduït

Fa deu anys que Pepet i marieta estan a la carretera musical del país i el 2004 van treure el seu primer treball discogràfic, Sempre hi ha un pedaç per a un descosit, després d'haver guanyat el concurs Ebremusik, convocat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Tortosa. Després va arribar Xalera, el 2006, i després La pelu (Edicions Singulars, 2008). Al ritme d'un disc cada dos anys la formació d'Ulldecona ha anat evolucionant i perfeccionant-se any rere any fins arribar a Qui no plora no mama. Aquest últim treball  és un projecte autoproduït amb què Pepet i marieta han volgut desvincular-se de la indústria discogràfica convencional, tot i que La Produktiva s'encarregarà de la distribució del disc a les botigues amb la col·laboració de K-Industria. El disc ha estat enregistrat i mesclat als Estudis La Catacumba de Barcelona, mentre que la secció de vents s'ha enregistrat i mesclat a Airestudios de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.