Cinema

L’actor Iván Massagué: “No podem abandonar la cultura i ens hem inventat aquest mini festival amb amics i amb protocols”

El certamen de cinema In-FCTA grava una gala per adaptar-se a la crisi del coronavirus

La pandèmia no ha estroncat la celebració del festival de cinema de la Terra Alta, l’ In-FCTA . La quarta edició s’ha reinventat amb la gravació d’una gala aquest dissabte en un mas a Bot (Terra Alta). El seu director, l’actor Iván Massagué, ha afirmat que és el moment de reforçar la cultura i de seguir amb l’embranzida que havia assolit el certamen.

“No podem abandonar-la i ens hem inventat aquest mini festival, amb amics i complint tots els protocols. Esperem que l’any que ve les pandèmies siguin de coses boniques i que l’únic confinament possible sigui la llibertat”, ha expressat. En la gravació, hi ha participat Edu Soto, Juli Fagregas, Mireia Aixalà, Sílvia Pérez Cruz i Sergi Pompermayer, entre altres personalitats.

La gala gira entorn de dotze convidats que comparteixen un àpat a l’aire lliure en un mas situat entre el municipi de Bot i Horta de Sant Joan. Aquest migdia, actors, cantants i equip tècnic ultimaven els detalls per començar a gravar a mitja tarda. L’espectacle combinarà humor, música, teatre i, sobretot, les reflexions d’una bona sobretaula.

Els actors Juli Fabregas i Jordi Díaz seran els mestres de cerimònia que donaran pas a les actuacions de Sílvia Pérez Cruz, Muchachito- Jairo Perera-, Bebe -Nieves Rebolledo-. També hi actuaran la ballarina Tatiana Monells i els actors Edu Soto, Mireia Aixalà i Pablo Méndez. A més, Gipsy Chef, Pablo Albuerne, serà l’encarregat de maridar el xou.

“Volia venir a cantar, però es veu que canto molt malament i no m’han deixat. Tampoc porto a la sang ballar... per això acabo copresentant amb en Jordi Díaz, amic, company, germà i persona que m’estimo molt. Tots dos presentarem aquesta gala, especial, diferent”, ha destacat Fabregas.

De fet, el director de l’In-FCTA ha explicat que han volgut celebrar una “festivitat” per mantenir viu el festival després dels mesos de confinament. “La cultura sempre ha viscut molt atrotinada, trobo que és el moment del canvi, la covid ha sigut molt dolenta pel 80% de la població, però la gent confinada ha llegit, ha creat cançons, ha escrit guions. Per tant, no podem abandonar-la”, ha assenyalat Massagué.

Malgrat les circumstàncies actuals, el director ha assegurat que el festival es consolida i que després de tres anys de debat sobre si són un certamen de gènere o curtmetratges, s’han decantat pels de curts.

“A la vegada, som una plataforma per a joves cineastes, professionals o no, una finestra on poden projectar els seus treballs”, ha completat Massagué.

La gala tindrà una durada de més d’una hora i s’emetrà el pròxim 8 d’agost en línia per la pàgina web del festival. Es tracta d’un “fals directe” que permetrà dona a conèixer els guanyadors del quart Concurs de Curtmetratges. Els treballs es poden presentar fins a l’1 d’agost.

D’altra banda, aquest any no hi haurà una setmana de cinema i activitats als pobles terraltins com és habitual, ja que l’In-FCTA s’havia de celebrar entre el 2 i el 8 d’agost.

Amb tot, el certamen segueix apostant per la formació i ha organitzat cursos formatius oberts a tothom que permetran aprendre més sobre la creació de curts.

Els impartirà l’escola de cinema FX Animation, molt vinculada al projecte In-FCTA, entre el 6 i el 17 de juliol. Els cursos es podran seguir a través d’Instagram Live.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.