El festival Fastt d’arts escèniques es reforma i creix més enllà de Garrigàs
Els municipis de Palau de Santa Eulàlia i Siurana s’uneixen al projecte i creen un nou concepte de festival de teatre
L’edició d’aquest any es farà dissabte
El festival d’arts escèniques de l’Empordà Fastt torna amb un nou format i aquest any celebra una edició especial per la situació excepcional causada per la Covid-19. Amb el suport dels ajuntaments de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Siurana, el nou equip del Fastt ha creat un nou model de festival que incorpora el concepte de territori i s’amplia en l’àmbit comarcal. L’edició d’enguany es durà a terme aquest dissabte, 22 d’agost, amb activitats a tots els municipis amb un format especial adaptat a les mesures de seguretat i de prevenció vigents.
En el Fastt de Dia els espectadors podran gaudir de diverses representacions en diferents espais dels micropobles participants (Garrigàs, Siurana i Palau de Santa Eulàlia). Unes petites peces creades pels habitants voluntaris dels municipis, dinamitzades per la companyia teatral La Nave Va. Aquestes peces ideades especialment per a l’ocasió s’estan assajant al llarg d’aquesta setmana i es basaran en les vivències dels voluntaris participants.
La jornada continuarà amb el Fastt de Nit. El mateix dissabte al vespre es farà un espectacle teatral i un concert de música a l’era del Mas Gironí (Garrigàs), un espai que pretén commemorar els primers cinc anys del festival i que s’adaptarà a les mesures de seguretat, prevenció i control d’accessos necessaris. L’aforament estarà limitat a 80 persones, les quals hauran de reservar l’entrada amb antelació.
La celebració al Mas Gironí obrirà les portes a les vuit del vespre i oferirà l’espectacle finalista als premis Max 2020, Els dies mentits, de Marta Aran, així com el concert dels germans empordanesos Ian i Rusó Sala. El públic assistent també podrà visitar una instal·lació fotogràfica amenitzada per una peça musical de la companyia teatral Com un Llum.
L’espai també disposarà de servei de bar i comptarà amb la participació del grup Sa Muga, empresa especialitzada en cuina km 0 per a l’apartat de restauració, fet que permetrà que els usuaris assistents puguin gaudir d’un bon sopar i d’una nit d’estiu amb teatre i música a la fresca, com es feia tradicionalment al Fast.
L’aposta per una xarxa de micropobles
El Fast va néixer el 2013 a Garrigàs i fins al 2017 va consolidar un públic empordanès gràcies a la seva proposta de nits d’estiu amb teatre i sopar a la fresca. Després de l’èxit de les primeres cinc edicions, el festival va fer una aturada de dos anys per replantejar el projecte. Enguany, un nou equip ha agafat el relleu en la direcció i s’expandeix per transformar-se en el Fastt: un festival d’arts, sinergies, teatre i territori.