Altres

Colau reivindica la Mercè en un moment “difícil”

“La ciutat no es pot aturar i necessita més que mai la cultura”, diu l’alcaldessa

Crida a la “responsabilitat” per gaudir de la festa major i valora el pregó de Poltrona com a “magnífic”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat aquest dijous la festa de la Mercè en un moment “complicat” i “molt difícil” per la pandèmia. “La ciutat no es pot aturar i necessita més que mai la cultura”, ha assegurat en arribar al Toc de la Mercè, que enguany s’ha celebrat en un format diferent al Moll de la Fusta. L’alcaldessa ha fet també una crida a la “responsabilitat” per gaudir de les més de 350 activitats culturals programades en una Mercè “de pandèmia” i “atípica”. També ha recordat que totes són gratuïtes i amb entrada reservada. D’altra banda, ha agraït el pregó fet per Tortell Poltrona i l’ha qualificat de “magnífic”. “Tenia de tot, molta emoció, reflexió crítica, biografia barcelonina, musica, cultura….”, ha dit.

Segons ella, Poltrona va aconseguir fer “plorar i riure i pràcticament ballar” en un pregó que es presentava “molt difícil” pel context de celebració, marcat per la covid-19. Sobre el fet que regidors de Cs i Barcelona pel Canvi marxessin pel desacord amb el contingut del pregó, Colau ha expressat que “són lliures d’abandonar la sala”. “Respecto les seves opinions però hem de poder discrepar sense abandonar la sala”, ha afegit.

L’alcaldessa ha arribat al Toc de la Mercè acompanyada de la seva família. A l’acte hi eren presents, entre altres, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats o el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle.

En aquesta edició atípica de la festa major el toc d’inici, un dels actes més simbòlics i representatius, s’ha fet en un lloc i moment que no són els habituals, en un entorn espaiós al Moll de la Fusta, en lloc de fer-ho a plaça Sant Jaume.

Durant prop d’una hora han desfilat dalt d’un escenari per torns els components del Seguici Popular, que han interpretat les seves danses al so de la música dels Ministrils del Camí Ral.

S’ha pogut veure ballar, entre altres, l’Àliga de la Ciutat, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets Cotoners, els Gegants de la Ciutat, els Gegants del Pi, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Capgrossos Macers. També s’ha comptat amb el ball de bastons del Seguici i els Falcons de Barcelona, a més dels balls dels esbarts Ciutat Comtal, Sant Martí, Maragall i Gaudí i el Ball de Diables.

Amb la disseminació de les prop de 300 activitats als deu districtes de la ciutat s’ha mirat de limitar la mobilitat dels ciutadans, que en tot cas han de reservar per accedir a les activitats. Colau ha demanat, de fet, que si algú amb reserva finalment no pot acudir a una activitat ho cancel·li perquè un altre ciutadà pugui anar-hi.

Totes les activitats es faran en horari diürn per prevenir “continuïtats” en les celebracions. No n’hi haurà, per tant, cap activitat multitudinària, com l’emblemàtic Piromusical, que també es ’descentralitza’ en quatre extrems de la ciutat, i sense públic, que l’haurà de seguir per televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.