cultura

Surt la segona edició de «Les Bruixes d'Arnes» amb una ruta literària inclosa

Edicions 62 destaca l'èxit de la novel·la de David Martí, amb una tirada inicial de 12.000 exemplars

Per a Edicions 62 l'aposta per Les bruixes d'Arnes va ser arriscada, tirar 12.000 exemplars de la primera novel·la d'un autor desconegut. «És una història amb molta potencialitat perquè l'autor ha sabut crear unes protagonistes molt properes i parla d'un tema atractiu sobre el qual mai s'havia escrit en català», argumenta l'editora Pilar Beltran. El cert és que el llibre va arrasar per Sant Jordi i no només a les llibreries de les Terres de l'Ebre. Tant que l'editorial acaba de treure una segona edició amb un plànol i una proposta de ruta literària que comença a Arnes i acaba a la badia del Fangar. «El llibre s'ha venut molt bé a tot Catalunya i pensàvem que amb la ruta li donaríem un valor afegit de cara l'estiu, de manera que els lectors que puguen passar les vacances a la zona dels Ports tinguen curiositat per conèixer els escenaris de la novel·la», afegix Beltran.

Creences ancestrals

Ambientada als Ports de Tortosa Beseit al segle XVI, Les Bruixes d'Arnes explica amb senzillesa i sense grans pretensions la història de dues dones i la seua connexió especial amb la mare natura, que les fa ser perseguides per la Inquisició. «No són bruixes amb una berruga al nas», diu el seu autor, David Martí, que ha volgut recrear amb aquesta primera novel·la la màgia que envolta les creences ancestrals de l'home. I ho ha fet amb una novel·la que sap mantenir l'interès del lector i que es llegeix fàcilment. «Són les novel·les que m'agrada llegir: entretenen, fan somiar i activen la imaginació», afegeix.

Nascut a Barcelona però amb arrels profundes a Arnes, el poble dels seus avis paterns, on ha passat tots els estius de la seua vida, aquesta ha estat la primera novel·la i ni ell mateix s'acaba de creure l'èxit. «Fa un any i mig jo anava amb vestit i corbata, feia informes sobre noves tecnologies i vivia amb una llosa al damunt, fins que vaig decidir trencar amb aquella vida i fer el que realment vull fer: escriure», afirma i confessa que ja està preparant la segona part de Les Bruixes d'Arnes,

Des d'Arnes al Fangar

La ruta proposada per la segona edició de Les bruixes d'Arnes comença al carrer Major d'Arnes, que és on hi ha la casa de les dues protagonistes, la Maria i la seua filla, la Lluna. Sense deixar aquesta localitat de la Terra Alta, la ruta continua per la plaça de la Vila, on actualment hi ha l'Ajuntament renaixentista. És en aquesta plaça on les dues protagonistes van ser jutjades públicament per bruixeria. D'aquí anem fins a la presó d'Arnes, on en aquells temps foscos van ser empresonats molts innocents. El recorregut continua fins a la veïna localitat de Vall-de-roures, a la comarca del Matarranya on hi ha el pont de pedra i l'espectacular palau de l'Arquebisbe, on els dolents del llibre fan rituals de màgia negra. D'aquí aniríem fins al convent de la Mare de Déu dels Àngels d'Horta de Sant Joan. Més conegut com Sant Salvador d'Horta, als peus de la picassiana muntanya de Santa Bàrbara. La ruta continuarà pel riu des de Benifallet fins a Tortosa, on fa parada obligada al castell de la Suda i continua riu avall fins a la badia del Fangar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.