cultura

cinema

Festival

El film de Montgat triomfa als EUA

La pel·lícula s'emporta el premi al millor curtmetratge documental del World Music & Independent Film Festival

L'emoció continguda i la sorpresa van deixar pas a l'eufòria dels integrants del projecte Montgat Canta quan dilluns a la matinada van saber que el curtmetratge documental Montgat, un portal creatiu cap al Maresme, dirigit per Andrea Vandelay, havia guanyat el premi al World Music & Independent Film Festival (WMIFF). Va ser la mateixa directora, d'origen holandès, que s'havia desplaçat fins a Baltimore per ser present al festival, que els ho va comunicar després de recollir el guardó i fer el seu discurs d'agraïment als membres del jurat.

La cinta documenta el procés creatiu del projecte Montgat encanta, Montgat em canta, un CD que aplega tretze temes musicals de grups de Montgat que tenen el poble com a tema de les peces.

Poc abans d'anar cap als Estats Units, la directora de la cinta reconeixia que el fet de ser a la final ja era un premi i elogiava la qualitat de les altres cinc pel·lícules competidores en la mateixa categoria, convençuda que la cinta montgatina tenia poques possibilitats d'emportar-se el guardó.

A Montgat, Isidre Abad, col·laborador del projecte, explicava ahir que, a més de ser un premi per la pel·lícula, el guardó representa un “reconeixement per a tota la gent de Montgat que s'hi ha implicat”. També destacava la projecció internacional que dóna al poble haver estat present en un festival d'aquest nivell als Estats Units amb una cinta que parla de música i també que “serveix per situar Montgat al mapa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia