cultura

Teatre

Fira Tàrrega reivindica la interculturalitat de carrer

Enguany, la mostra internacional de les arts escèniques presenta 60 espectacles i 257 sessions en 26 espais

La inauguració, itinerant i participativa

Un espectacle itinerant i participatiu que recupera el centre de la ciutat com a escenari inaugural donarà, el 8 de setembre, el tret de sortida a tres dies i mig de la principal cita per a les arts de carrer, Fira Tàrrega. La companyia francesa Artonik presentarà aquella tarda The colour of time, una coreografia colorista que evidencia l'ànima que recorrerà una part dels 60 espectacles nacionals i internacionals d'aquesta edició, la interculturalitat.

Jordi Duran, director artístic de Fira Tàrrega, va assenyalar ahir durant la presentació: “La interculturalitat és un tret distintiu de la fira i, també, de les arts de carrer, perquè arriba a la gent més enllà dels contextos”, i va recordar que enguany als escenaris europeus ja s'han representat un miler d'espectacles catalans. L'alcaldessa, Rosa M. Perelló, assegura: “En la fira, hi participa tota la ciutat, amb la qual s'han enfortit els vincles.” Aquesta interculturalitat enllaça amb la participació activa de 120 targarins en diferents espectacles d'escoles, instituts, residències d'avis... I a “fer arribar la fira a gent desfavorida” i a llocs perifèrics. Enguany, un 57% dels espectacles seran gratuïts. Fins a l'11 de setembre, Fira Tàrrega oferirà 263 sessions de 57 companyies nacionals i de nou països més, en 26 espais escènics. Aquesta edició, el focus internacional estarà situat en companyies joves del panorama xilè, com ara Teatro Niño Proletario i Teatro Container.

Les propostes, organitzades per itineraris i on no es descuida el públic familiar, són riques en formats i en barreja de tècniques en un mateix espectacle. Com el d'#UrbanNation, que ocuparà amb pintura, música i dansa la plaça de les Nacions sense Estat durant tot el dia. És destacable que s'hi estrenaran 37 espectacles. Per encàrrec de la fira, dues companyies –una de coreana i una de mexicana– intercanviaran mirades al nou Espai Zebra.

En paral·lel a l'exhibició, l'espai dedicat als professionals acredita enguany 715 persones de 418 entitats, que vindran a Tàrrega d'arreu del món a veure, comprar espectacles i gaudir de les produccions.

LA XIFRA

30
companyies
catalanes participen en la fira, un 53%. Un 78% de tots els espectacles són arts de carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA