cultura

Municipal

patrimoni

Cabrera vol il·luminar a la nit el castell de Burriac

L'Ajuntament confia a rebre un ajut de la Diputació de 60.000 euros per fer arribar l'electricitat i posar els llums que facin ressaltar la torre dalt del turó

Aquest estiu ja s'hi han fet millores d'accés

“El volem il·luminat permanentment, amb una il·luminació discreta que faci ressaltar un dels símbols que tenim a la comarca.” Així és com l'alcalde de Cabrera, Jordi Mir, s'imagina en un futur el castell de Burriac, que presideix el poble dalt del turó. I amb aquest objectiu l'Ajuntament va sol·licitar una subvenció a la Diputació de Barcelona per un import de 60.000 euros. Segons explica, aquesta tardor confien a poder rebre aquesta aportació econòmica, que s'inclou dins les ajudes per a rehabilitació del patrimoni que concedeix l'organisme supramunicipal i que ha de permetre fer realitat el projecte.

Amb aquests diners es preveu fer arribar l'electricitat fins a dalt el turó i es posarien els focus per il·luminar el castell. “No volem deixar l'oportunitat de lluir-lo a la nit, com passa en altres indrets, com, per exemple, a Cardona”, afirma l'alcalde.

Anys enrere l'Ajuntament va col·locar plaques solars al costat del castell per alimentar una antena de telefonia, però la Generalitat va obligar a retirar la instal·lació per l'impacte que tenia sobre la fortificació.

Amb aquest actuació per portar l'enllumenat fins a dalt del castell l'Ajuntament donaria per acabades les obres de millora que s'han portat a terme als accessos al castell aquest estiu.

Els treballs han permès arranjar trams del camí que s'han pavimentat a les zones de més pendent i la col·locació de baranes de fusta al camí d'entrada i la reparació de diversos esglaons que estaven malmesos. Aquests treballs s'han completat amb la col·locació de baranes de ferro destinades a fer més segurs alguns punts concrets de la fortificació.

Ben senyalitzat

Un altre dels aspectes que han millorat és la senyalització a diferents punts del poble per accedir al castell, que desorientava molts conductors.

Aquesta era una de les peticions que es feia coincidint també amb la reobertura de la font Picant, a pocs metres de l'accés al castell com a lloc d'esbarjo i amb zona de pícnic per anar-hi a menjar. Aquest cap de setmana s'ha obert al públic aquest indret tant popular entre els veïns de Cabrera que feia molts anys que era abandonat i on s'havia embotellat la famosa aigua gasosa de Cabrera. La reobertura portarà més visitants i també gent que pugi fins al castell.

LA FRASE

Volem una il·luminació discreta però que faci ressaltar un dels símbols de la comarca
Jordi Mir
alcalde de cabrera de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia