cultura

Badalona vol repensar les Festes de Maig

La comissió de festes de Badalona vol posar en marxa un procés de reflexió i transformació de les Festes de Maig, punt central del calendari festiu badaloní. Per això, quan es compleix un any des que l'Ajuntament i les entitats van començar a organitzar conjuntament les festes, creuen que cal “pensar-les i dotar-les d'un sentit i una estructura definits que permetin assegurar-ne la qualitat i la millora de manera clara”.

Amb aquest objectiu tenen previst organitzar una jornada titulada Reinventem les festes el dissabte 17 de setembre, al Centre de Cultura de Can Canyadó, a partir de les deu del matí. Hi participaran diversos experts i membres de festes d'arreu del país, agrupats per diversos temes.

Entre els ponents hi haurà l'exregidor de Cultura del primer Ajuntament democràtic, escriptor i folklorista Joan Soler i Amigó, i el tècnic badaloní expert en cultura tradicional i popular Jan Grau, que parlaran de la festa a Badalona.

Representants de Tarragona i de la Patum de Berga parlaran sobre el protocol de les festes, i especialistes d'Igualada i Mataró ho faran sobre les innovacions de les seves celebracions populars. També hi haurà convidats de Premià de Mar i de Granollers que presentaran els models participatius que fan servir aquests dos municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA