cultura

Badalona vol repensar les Festes de Maig

La comissió de festes de Badalona vol posar en marxa un procés de reflexió i transformació de les Festes de Maig, punt central del calendari festiu badaloní. Per això, quan es compleix un any des que l'Ajuntament i les entitats van començar a organitzar conjuntament les festes, creuen que cal “pensar-les i dotar-les d'un sentit i una estructura definits que permetin assegurar-ne la qualitat i la millora de manera clara”.

Amb aquest objectiu tenen previst organitzar una jornada titulada Reinventem les festes el dissabte 17 de setembre, al Centre de Cultura de Can Canyadó, a partir de les deu del matí. Hi participaran diversos experts i membres de festes d'arreu del país, agrupats per diversos temes.

Entre els ponents hi haurà l'exregidor de Cultura del primer Ajuntament democràtic, escriptor i folklorista Joan Soler i Amigó, i el tècnic badaloní expert en cultura tradicional i popular Jan Grau, que parlaran de la festa a Badalona.

Representants de Tarragona i de la Patum de Berga parlaran sobre el protocol de les festes, i especialistes d'Igualada i Mataró ho faran sobre les innovacions de les seves celebracions populars. També hi haurà convidats de Premià de Mar i de Granollers que presentaran els models participatius que fan servir aquests dos municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia