cultura

patrimoni

visita

Quart entra en la ruta mundial de la ceràmica

Un centenar de congressistes visiten demà el museu i el taller de Can Marcó

Un centenar d'experts de tot el món que participen en el Congrés Internacional de Ceràmica que se celebra a Barcelona visitaran demà el Museu de la Terrissa i el taller de Ceràmiques Marcó de Quart, dins una ruta que també els portarà, al matí, al Museu Terracotta i l'Escola de Ceràmica de la Bisbal. El programa de la visita a Quart començarà a 2/4 de 4 de la tarda, quan és prevista l'arribada dels congressistes al Museu de la Terrissa, on podran veure les obres dels 17 ceramistes que el juliol passat van participar en el I Simposi Internacional de Ceràmica Negra organitzat al municipi i una mostra dels treballs de la tradicional Rajoleria Quintana.

Tot seguit la comitiva es traslladarà a Ceràmiques Marcó, un obrador històric que als anys vint i trenta va tenir un paper destacat en la producció d'elements ceràmics per a l'arquitectura d'adscripció noucentista i que va contribuir enormement a la divulgació dels principals escultors de l'època a través de les reproduccions realitzades amb la tècnica anomenada argerata, que els proporcionava una pàtina entre grisa i verdosa semblant al bronze. La tradició terrissaire de Quart, i sobretot la seva especialitat en ceràmica negra, ingressa d'aquesta manera en el programa de la cita més important del món per als experts i creadors en aquest camp. La ruta dels congressistes continuarà després cap a Mataró i Argentona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia