cultura

Festes i tradicions

La Santa Tecla més solidària es deixa veure

Les maratons, la Festa per a Tothom i els vermuts solidaris guanyen pes a la festa

La Santa Tecla més solidària va concentrar ahir la majoria d'activitats, un fet que ha permès consolidar-se dins el programa de la festa major. A les nou del matí, la XII Marató de Donació de Sang va obrir les portes del Teatre Tarragona i va aconseguir tornar a batre el rècord europeu amb un miler de donacions en un sol dia. A partir del migdia, a la plaça del Rei, començava la V Marató Solidària de l'Associació Cultural Tarragonina d'Amics i Amigues dels Castellers/es (Actac). Durant el dia, i fins ben entrada la matinada, van organitzar activitats lúdiques, gastronòmiques i infantils que van començar amb un vermut folk i que van tenir com a acte més popular la fideuada. Tot plegat, amb l'objectiu de recaptar fons per l'associació Afanoc, de nens amb càncer. Un altre acte tradicional, la XXVI Festa per a Tothom, va tornar a visualitzar la presència festiva de la ciutadania amb discapacitat. Enguany la recepció del Balcó del Mediterrani va tenir la presència del Gegant Martí, el gegant adaptat de Premià de Mar que la colla gegantera du arreu del país per fomentar la inclusió en el marc de la cultura popular. Finalment, la sessió de Zumba també arribarà avui amb una funció solidària. A les set de la tarda, a la plaça del Rei, es farà una classe magistral de Zumba i exhibicions de ball a favor de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta.

Els vermuts, un còctel de festa i solidaritat

El vermut s'ha convertit en un element important per a entitats que volen ajudar a determinades causes. Ahir, el més matiner va ser el vermut popular solidari contra l'abandó dels animals, organitzat pel Grup d'Acollides i Adopcions d'Animals Tarragona (GAiA), que es va celebrar, des de les deu, a la Rambla Nova. Al migdia l'associació d'amics castellers Actac va combinar el vermut i la dansa amb gràcies al grup Balls a Plaça, en solidaritat amb els nens amb càncer. Altres entitats també van organitzar el Vermut de Santa Tecla de l'Alverna, el Vermut Rumbero de Santa Tecla, el De Vermut amb la Big Band BUMT i el tradicional vermut Yzaguirre dels musclos al Serrallo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA