cultura

Festes i tradicions

Els Diables de la Maurina de Terrassa celebren la sisena diada

La festa, dissabte, començarà amb una cercavila pel barri

Les activitats de foc s'iniciaran a dos quarts de nou del vespre i inclouen correfoc infantil i actuació d'adults amb la colla local i grups de Castellar del Vallès

Els Diables de la Maurina celebren aquest dissabte la seva sisena diada amb un seguit d'actes que s'allargaran des de les 10 del matí fins a la matinada. La celebració s'iniciarà a les 10 del matí amb una cercavila que recorrerà el barri i que començarà davant del bar Aguilera, al carrer Franc Comtat, i que, a més dels anfitrions, els diablets i els diables de la Maurina, hi participaran els grups So-m Maurina, els Bastoners de Terrassa, i el Roquillo, el gegantó del col·legi Roc Alabern. La cercavila servirà també per a què els diablets de la Maurina estrenin unes noves figures inspirades en la cuca Dina.

La cercavila acabarà a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, on a les 11 del matí, tindrà lloc una xocolatada i, a partir de dos quarts d'una del migdia, l'actuació del grup d'animació infantil Toni i Tino y los de la vespino.

A la tarda, a partir de les cinc i en la mateixa plaça, se celebraran un seguit de tallers, alguns dels quals també tindran a la cuca Dina o els motius de la cultura popular com a punt de referència. A les set de la tarda, la diada continuarà amb una sessió de zumba a càrrec d'Arte&Dance.

La sisena diada tindrà, com és lògic, el punt àlgid, en les actuacions de foc. A partir de dos quarts de nou del vespre començarà la concentració de colles i la tabalada per donar pas, a partir de dos quarts de deu al correfoc infantil, amb els Diables de la Maurina i Les Espurnes de Castellar del Vallès i, al final d'aquest, a l'actuació dels diables adults amb Diables de la Maurina i La Víbria i els Diables de Castellar del Vallès. La nit es clourà amb música en directe a la mateixa plaça de l'Assemblea de Catalunya, a la Maurina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia