cultura

arqueologia

jornades

Solsona, marc de les IV Jornades d'Arqueologia

Se centraran en la recerca dels últims anys al Prepirineu central

Solsona serà el marc, els dies 14 i 15 d'octubre vinents, la quarta edició de les Jornades d'Arqueologia de la Catalunya Central, que organitzen els serveis territorials de Cultura i el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Aquest any les jornades se centren en un monogràfic dedicat a la recerca arqueològica dels darrers anys a l'entorn del Prepirineu central. Durant el dia 14 es faran ponències i debats al respecte.

A més, es farà un reconeixement tres entitats que treballen per la investigació, la preservació i la difusió arqueològica al Solsonès: el Grup de Prehistòria del Solsonès, el Centre d'Estudis Lacetans, que celebra el seu vintè aniversari, i el Servei d'Arqueologia de l'Ajuntament de Solsona.

Les jornades d'arqueologia van néixer el 2010 amb la voluntat de ser una eina de difusió i coneixement i per posar a l'abast de professionals, investigadors i estudiants els resultats de totes les intervencions arqueològiques portades a terme cada dos anys. En aquesta ocasió, es faran públics els resultats de les intervencions arqueològiques més rellevants de les 140 que s'han fet entre el 2014 i el 2015 a les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès. Serà en una sessió el dia 15. A més, es podran conèixer els resultats d'altres treballs o estudis arqueològics fets recentment a la regió, o que encara estan en curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia