cultura

estimada psicoanalista

jordi cervera

28 dies

Avui m'he trobat un mètode que t'ajuda a crear l'hàbit de l'escriptura en 28 dies. D'entrada em crida l'atenció la xifra, ni 25, que és un número bonic, ni 30 que seria un mes. 28, com un febrer qualsevol que no és ni de traspàs.

Es veu que els escriptors que comencen són unes ànimes abocades a la disbauxa i a les més variades anarquies i són incapaços de centrar-se. I com que escriuen poc no poden parir ni trilogies, ni tetralogies, ni pentalogies.

I com que els psicòlegs de manual d'autoajuda diuen que només calen 28 dies d'anar repetint una cosa per tal de crear un hàbit durador en el temps, doncs això, a base de repetir i repetir et pots plantejar escriure cada dia tres folis i al cap del termini escollit ja tens al calaix 84 pàgines. Això és una nouvelle d'aquelles que agraden als francesos per anar fent camí. I si realment aconsegueixes interioritzar l'hàbit, guanyar hores a la desídia i a la mandra, i dedicar-hi dos mesets seguits, la criatura es converteix en 168 pàgines, una novel·la que ja pot anar amb la cara ben alta a passejar-se per qualsevol dels molts concursos que esquitxen la nostra geografia. I en un any tens una senyora novel·la de 1.000 pàgines, que esquarterada amb habilitat es pot convertir en una trilogia de 300 i escaig pàgines per volum.

És clar que, ara que hi penso, no hi ha res que relacioni això dels hàbits repetits amb la qualitat literària. Hauré de consultar algun altre manual que expliqui com convertir la repetició en excel·lència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.