Els italians TPO instal·len el seu tapís màgic demà a l'auditori de La Mercè

Ofereixen tres sessions de l'imaginatiu «El jardí japonès»

  • Una imatge d'El jardí japonès. / TPO.

L'any 2008, Teatro di Piazza o d'Occasione, juntament amb Teatro Metastasio Stabille Della Toscana van presentar a Olot, al Teatre Principal, Il giardino dipinto. Feia un temps, des del 2002, que la companyia aplicava una tecnologia molt imaginativa en els seus espectacles, i aquest no n'era una excepció. Es tracta de la CCC, un tapís blanc, dotat d'uns sensors de pressió connectats a un ordinador i aquest a un projector que, en posició zenital, projecta des de dalt imatges sobre el tapís. Il giardino dipinto era una proposta de viatge per quatre jardins amb reminiscències orientals, que es projectaven a mesura que els nens o les ballarines que evolucionaven sobre el tapís estimulaven els sensors. El so també depèn del moviment. El resultat es pot qualificar de màgic, de poesia visual.

A El jardí japonès, el plantejament és semblant. Es tracta d'un itinerari virtual per cinc petits jardins que porten, a través de la imaginació, els símbols i la metàfora a una acció teatral basada en la relació perceptiva, lúdica i sonora dels elements naturals. Els paisatges que es projecten, que les ballarines i els espectadors construeixen i exploren, s'inspiren en els paisatges japonesos, a partir d'una obra de miniaturització i reconstrucció d'aquests. Els jardins –el de les nimfes, el de la gespa, el del pont, el de les flors i el dels mars– s'obren, amb els seus bonsais, pedres i jocs d'aigua, suggerint jocs, comunicant imatges i sons en temps real.

El jardí japonès és el primer espectacle d'una trilogia dedicada a la poesia dels jardins, en què també hi ha Il giardino dipinto i Il giardino italiano. A Girona, d'El jardí japonès se'n fan tres sessions (12 h, 17 h i 19 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.