cultura

Música

Toti Soler inaugura avui el Girona Guitar Season

El festival neix amb la voluntat de mantenir una programació estable de música de guitarra al llarg de l'any

Soler actuarà amb el seu trio a l'Auditori

Pensat com a complement del Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava, a partir d'avui arriba el Girona Guitar Season, un festival de tardor que neix amb un objectiu clar, com declara el seu programador, Josep Manzano: “Apostar per divulgar la música per a guitarra entre el públic, promoure Girona a través de la xarxa d'intercanvis internacionals i donar impuls als joves talents i als artistes gironins i catalans.”

El concert inaugural, que tindrà lloc avui a l'Auditori de Girona (21 h), serà a càrrec d'un dels guitarristes més consagrats del país, Toti Soler, que actuarà amb el seu trio. Malgrat que el nom de Toti Soler (Vilassar de Dalt, 1949) està íntimament lligat al del cantautor Ovidi Montllor –amb qui va compartir escenaris 26 anys–, el so de la seva guitarra és un recordatori de la dignitat de l'ofici de músic. Completaran la programació d'aquest primer període, que s'allargarà fins al 17 de desembre, una combinació d'artistes internacionals, com ara Luciano Pompilio (22 d'octubre, Fundació Valvi) i Tom Kerstens (18 de novembre, Casa de Cultura).

A més, el Girona Guitar Season inclourà aquest any la tercera edició del Concurs de Guitarra Josep Ferrer, que se celebrarà el dissabte 19 de novembre (10-14 h), a la Casa de Cultura de Girona. El certamen, amb actuacions obertes al públic i totalment gratuïtes, respondrà a una doble finalitat. Per un costat, actuarà com a plataforma de llançament per a guitarristes amateurs i, per l'altre, permetrà retre homenatge a Josep Ferrer, un dels millors guitarristes i compositors gironins dels segles XIX i XX.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia