cultura

Stoisser exposa a Cadaqués les siluetes de l'absència

L'artista austríaca mostra les seves instal·lacions, sota el títol ‘Sin pies ni cabeza', a l'ermita de Sant Baldiri

La mostra es pot veure fins al 17 d'octubre

L'artista austríaca Suse Stoisser, que fa anys que viu i treballa a Cadaqués, torna a exposar la seva obra més recent a la vila altempordanesa, en aquesta ocasió a l'ermita de Sant Baldiri fins al 17 d'octubre. L'exposició, emmarcada en el projecte Perifèric. Estiu d'Art. Cadaqués 2016, està conformada novament per evocadores siluetes retallades, que van des de sabates que floten en el buit fins a esportistes captats en plena acció.

Són obres que fan visible el subjecte a través de la seva absència, una apreciació que l'escriptor i cineasta Neil Jordan, després de veure l'obra de Stoisser, va descriure així: “Vaig veure una peça d'acer, dreta, en la qual estava retallada la silueta d'una persona. Vaig pensar: que interessant, un dia tots serem absència”.

La mateixa artista declara sobre la seva obra que va començar retallant les siluetes deixant visible la figura humana a través d'un buit en la superfície, “després d'adonar-me de la diferència entre la contemplació d'un subjecte i l'intent de reproduir-lo”. Stoisser reconeix: “La sensació general d'una constant acceleració del temps en la meva vida em fa sentir pèrdua i frustració.” Observant en directe les obres queda clar que les siluetes retallades fan visible el subjecte a través de la seva absència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia