escriptors del camp de tarragona
Joc Partit 2009-2010
Durant aquest curs, Escriptors del Camp ofereix al teatre El Magatzem de Tarragona una altra proposta de diàlegs entre escriptors de la comarca
Comença una altra edició de Joc Partit. Durant el curs 2009-2010, Escriptors del Camp ofereix al teatre El Magatzem de Tarragona una nova proposta de diàlegs entre escriptors de la comarca; una continuació de la convocatòria que el curs passat va funcionar molt bé, amb una gran assistència i participació de públic i amb unes sessions molt diferents entre elles, totes d'un gran dinamisme i que van servir per comprendre millor les raons d'unes escriptures. La coincidència de dos escriptors, durant una mica més d'una hora, va provocar unes interactuacions que va incitar la intervenció dels assistents, algunes vegades d'una manera molt viva.
Pel curs 2009-2010 hi ha previstes sis dates, del novembre al maig. Obren el cicle, el dia 12 de novembre, els escriptors reusencs Josep Frederic Pérez i Jordi Folck, especialitzats en novel·la juvenil i que tenen una bona quantitat de títols molt llegits al mercat; el 10 de desembre arriba el torn de la narrativa per a adults, amb el vallenc Lluís Figuerola Ortiga i la reusenca Rosa Pagès, tots dos amb novetats recents, de poesia i contes, respectivament; el 14 de gener, el tarragoní Pep Blay i la reusenca Isabel Olesti, dos narradors amb una gran varietat de registres, parlaran sobre l'obra respectiva; el debat sobre poesia s'encetarà l'11 de febrer, amb Gòria Ganga i Xavier Jové, dos tarragonins amb registres diversos; l'11 de març, Josep Santesmases, de Vila-rodona, que ha recreat els paisatges del Gaià, i Ramon Gomis, reusenc que ha descrit la costa de la mar de la Frau, debatran sobre literatura i paisatge; deixarem el mes d'abril per a les novetats de Sant Jordi i el mes de maig es tancarà el curs amb un altre debat poètic entre dues tarragonines: Isabel Ortega i Rosa Comes.
En aquesta ocasió, Joc Partit, una iniciativa d'Escriptors del Camp, activitat del departament de filologia catalana de la Universitat Rovira i Virgili, té la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, de la Institució de les Lletres Catalanes, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i també del teatre El Magatzem, de la Cooperativa Obrera, que proporciona el local i els clips escènics, lectures dramatitzades de textos en cada sessió.
Igual que l'any anterior, es tracta d'un programa pensat perquè les més diverses manifestacions literàries s'hi trobin a gust; un programa que dóna la mesura de la potència creativa del territori en l'àmbit de la literatura, una potència que es visualitzarà en la sèrie de webs que es dediquen a cada escriptor que participa en les sessions, de manera que, entre els dedicats als que van disposar d'una Trobada d'Escriptors i els que han debatut, debaten i debatran a Joc Partit, es disposa, i progressivament es disposarà encara més, d'informació actualitzada a la xarxa sobre la creació literària en aquesta part del país. Les idees per a una amplificació de l'activitat que es porta a terme en aquest camp són moltes i, si es poden realitzar, potenciaran la imatge col·lectiva i individual de la literatura camptarragonina. Els beneficis seran pels escriptors, però, sobretot, pel territori, que tindrà –en realitat, que ja comença a tenir– una idea més precisa de l'activitat que es va desenvolupant en aquest camp artístic, un dels més destacats i més clarament dimensionats de tots el que hi tenen representació.
Convidem els espectadors a participar-hi, a escoltar les reflexions dels escriptors i també a intervenir-hi amb preguntes i objeccions. La convocatòria anterior va funcionar i va tenir la plena satisfacció de tothom; en aquest curs s'han de millorar els resultats, encarats al gaudi estètic i a comprendre les raons profundes que mouen els escriptors a escriure d'una determinada manera, els secrets de la cuina i la taula de la literatura.