cultura

Amela i Santos, en les lletres ebrenques

Les jornades literàries tindran la presència d'una seixantena d'autors

Posar en contacte els autors i editors del territori. Amb aquest objectiu tindran lloc, del dimecres 19 al dissabte 22, les onzenes Jornades de les Lletres Ebrenques a Amposta. Organitzades per l'Ajuntament d'Amposta a través de la biblioteca comarcal Sebastià J. Arbó, hi participaran una seixantena d'autors. “Molts cops es visualitza la cultura com una despesa, però nosaltres la visualitzem com una inversió”, va subratllar ahir l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. Entre els noms destacats hi ha el de l'escriptor Víctor Amela, que impartirà la conferència Periodisme i literatura el divendres 21.

També hi participarà Care Santos, que prendrà part en la trobada del Club de Lectura Cafè-Tertúlia, per comentar l'obra Desig de xocolata. “Són dos autors que han rebut un premi Ramon Llull”, va destacar la regidora d'Ensenyament i Cultura, Inés Martí.

El programa inclou espectacles, com ara l'obra de teatre de la companyia Terra Baixa Depressió, escrita per Estela Ferré, i en homenatge d'aquesta autora. Com a clausura també hi haurà l'espectacle Naqba, una actuació de dansa i trapezi sobre l'obra Camins de nit, de Sebastià J. Arbó.

Les taules rodones també seran un dels plats forts, amb la participació d'autors consolidats com és el cas d'Andreu Carranza, Miquel Esteve, Toni Orensanz i Cinta Arasa. El programa d'activitats es complementarà amb poesia a càrrec de Jordi Llavina, un espai per a escriptors novells i actes per commemorar els 400 anys de la mort de Shakespeare o el setè centenari de la mort de Ramon Llull.

Finalment, les jornades també serviran per lliurar el Mèrit de les Lletres Ebrenques i per homenatjar l'escola taller que va rehabilitar la biblioteca d'Amposta ara fa 25 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.