cultura

Restauraran el castell de Palagret i la torre Desvern, a Celrà

La Diputació posarà 27.000 euros i l'Ajuntament n'aportarà uns 33.000 per recuperar aquest patrimoni

L'Ajuntament de Celrà disposarà d'una subvenció de la Diputació de Girona de 15.000 euros per al projecte de restauració i conservació del castell de Palagret, i d'una altra de 12.000 euros per al projecte de restauració i conservació de la torre Desvern. L'Ajuntament de Celrà va adjudicar les obres de restauració del castell de Palagret per un import de 21.428 euros, amb una aportació de 6.428 euros del pressupost municipal (un cop descomptada la subvenció). El projecte d'intervenció té com a objectiu fer més visitable el castell, fer entenedor tot el conjunt arquitectònic, recuperar-ne la forma original i garantir la seguretat dels visitants. La intervenció arqueològica es correspon a un espai de planta semicircular situada a la banda est del fossat que defensava el castell, excavat ja els anys 2014 i 2015.

Amb aquesta nova excavació es preveu finalitzar tota la zona per tal de documentar totes les estructures i espais. També es realitzaran tasques de consolidació de les estructures exhumades, refer els nivells de circulació de les estances i consolidar el mur que delimita pels costats nord, est i sud de la zona excavada.

La torre Desvern

Per altra banda, el consistori aportarà 26.717 euros per complementar l'actuació per rehabilitar la vessant nord de la coberta de la torre Desvern, que tindrà un cost total de 38.717 euros. Aquesta actuació a la coberta nord de la torre és necessària perquè presenta problemes de filtracions que han malmès l'estructura. Amb aquesta actuació es vol aconseguir consolidar l'estructura de la coberta nord. La torre Desvern és un edifici municipal considerat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN) i també catalogat pel pla especial de protecció del patrimoni de Celrà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.