cultura

Congrés a Quart sobre la ceràmica negra i de cuina

Els experts abordaran des de diferents àmbits tot allò que envolta aquesta tècnica

Es fa al Museu de la Terrissa des d'avui i fins dilluns

Quart és l'escenari, des d'avui i fins dilluns, del XIX Congrés de l'Associació de Ceramologia, on experts en la matèria se centraran a tractar sobre l'Obra negra i ceràmica de cuina. Els congressistes participaran en taules i sessions en què es debatrà aquesta tècnica, en la qual Quart destaca per la seva tradició, en el cas de la ceràmica negra, i, pel que fa a la de cuina, perquè en aquesta localitat es realitza amb pastes refractàries de fang vermell.

A grans trets, els temes a tractar durant aquests tres dies giraran al voltant d'etnografia, història, arqueologia, ceràmica tradicional gironina, ceràmica negra en l'arqueologia des de l'antiguitat fins a l'època medieval, forns i tècniques de cocció, ceràmica de cuina del segle XXI...

L'alcalde de Quart, Pere Cabarrocas, i el president de l'Associació de Ceramologia, Jaume Coll, obriran avui el congrés, a les 9 del matí. Al llarg del cap de setmana hi haurà les ponències i els tallers, i dilluns tindran lloc les visites a diverses empreses artesanals de Quart, com ara la Terrisseria Bonadona, Ceràmiques Marcó, Terrissa Josep Mestres o La Rajoleria Quintana.

Finalment, a la tarda es visitarà la capella del Roser, a l'església de Palol d'Onyar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia