cultura

patrimoni arquitectònic

Alella recupera el celler de Can Magarola

Les obres també han servit per adequar un pati de la masia catalogada que estava en estat ruïnós

L'espai es destinarà a activitats culturals i de promoció del món del vi

Alella ha recuperat l'antic celler de la masia de Can Magarola, un equipament situat a l'entrada de la població per la banda de muntanya i catalogat d'interès patrimonial del municipi. L'actuació ha servit també per condicionar els espais exteriors de l'immoble.

La instal·lació del mobiliari –la majoria d'objectes restaurats procedeixen de la mateixa masia– i la reforma de les instal·lacions elèctriques i d'altres serveis culminen una nova intervenció emmarcada en les actuacions de recuperació de l'antiga masia, amb l'objectiu de protegir i evitar la degradació i valorar l'edifici.

A banda del condicionament de l'antic celler i la sala d'accés, els treballs han permès recuperar un pati extern situat al costat nord de la masia que estava en estat ruïnós i habilitar un nou accés i una zona exterior d'estada, complementària de la de l'entrada principal. El conjunt es converteix així en un escenari per a la realització d'activitats enoturístiques i culturals. L'import d'aquesta actuació puja a 54.800 euros, finançats majoritàriament amb una subvenció de 45.797 euros del programa complementari de suport a l'economia productiva local de la Diputació. Cal afegir-hi 37.000 euros més de la reforma de la instal·lació elèctrica.

L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC), va assenyalar que la masia és municipal des de fa uns 40 anys i que aquest pas “és una continuació de la tasca de rehabilitació de l'equipament”. En aquest sentit, Francisco va recordar que, des de principis d'any, Can Magarola és la seu del Consorci del Parc Serralada Litoral i que la intenció és continuar reformant-la per anar recuperant els espais. Finalment, l'alcalde d'Alella no va voler passar per alt el fet que “es tracta de donar valor a un espai que és patrimoni d'Alella”.

LA XIFRA

91.800
euros
és l'import total de les obres d'adequació del celler i el pati exterior de la masia de Can Magarola d'Alella.

L'estrena, el dia 5 de novembre

L'estrena d'aquest espai es farà el 5 de novembre a les set de la tarda. L'acte començarà amb la presentació del treball guanyador de la tercera beca de recerca històrica Repressió a la rereguarda republicana: persecució i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936-desembre de 1938), de l'alellenc Ramon Anglada. Seguidament, es lliuraran els Premis Literaris Alella 2016: es lliuraran els guardons de la vintena edició del certamen de poesia Alella a Maria Oleart, al qual aspiren un total de 19 obres, i de la setzena edició del certamen de contes Alella a Guida Alzina, que ha rebut uns 76 treballs. L'estrena del celler rehabilitat s'acabarà amb l'espectacle Esperit de Vinyoli, un viatge a l'essència poètica de Joan Vinyoli amb Sílvia Bel i Sílvia Comes.

A banda, l'alcalde d'Alella va remarcar la necessitat que, en el futur, aquest espai sigui una de les potes tant per a la cultura com per a la promoció del món del vi al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja
música

Rosalía publica ‘New Woman’ amb la cantant tailandesa de k-pop Lisa

barcelona
patrimoni

Recuperen l’església romànica de Sant Julià d’Úixols de Castellterçol

Castellterçol
Arturo Gaya
CANTAUTOR I COFUNDADOR DEL GRUP QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

“Entre ‘Eufòria’ i els festivals, la cançó d’autor no té espai”

La Palma d’Ebre
Aina Clotet
Actriu

“És essencial que sempre hi hagi veritat en l’actuació”

Barcelona
albumlàndia

Llibres i arquitectura molt ben explicats

Ciència-ficció

‘Alien: Romulus’ torna el xenomorf als seus orígens