NUTRICIÓ / RECEPTARIS
Eva Garcia Pagán
Melòmans a la taula
La cuina marina amb gairebé tot, fins i tot amb la música. Encara que, per a molts, el del menjar és un plaer de què es gaudeix en silenci o amb un soroll molt limitat, ningú no discutirà que cuinar i trastejar cassoles amb una bona banda sonora de fons alegra fins el cuiner més ensopit, si és que la tasca es fa de gust.
El cuiner Pere Cardona proposa a Els músics també mengen una original proposta de casar receptes i música i ens ofereix una carta completa de plats i cançons, ben adients a l'hora de preparar les receptes.
Inspirat per la música dels Països Catalans, la selecció s'ha fet després de més de cinc anys de creació del que l'autor anomena “plats musicals” i d'haver transformat 250 grups en coreografies gastronòmiques.
Anna Roig i brandada de bacallà
Cardona explica al pròleg que la seva primera recepta musical la va fer en un concert de l'Anna Roig i L'ombre de ton chien (carabassons farcits amb brandada de bacallà i salsa de pebrot del piquillo) “i des d'aleshores que no he parat”.
Ara, la seva passió per la música i la gastronomia veuen la llum en aquest volum, que va ser publicat al mes de maig i que aplega 26 casaments que funcionen. Pollastre amb escamarlans i Tinc una bèstia dintre meu, de Quimi Portet; fideus a la cassola i El Calavera, de Roger Mas: faves a la catalana i On ets, Matilda?, de La Iaia; i crestes de formatge brie i plàtan amb melmelada de pebrot vermell i Somiatruites, d'Albert Pla.
Receptes senzilles i de més elaborades, de tota la vida o d'avantguarda, també hi ha propostes dolces com el tatin de préssec i Vaig venir del nord, de Cesk Freixas, i el pastís de poma dolça amb festucs i El plat a taula, de Sanjosex. Sens dubte, no haureu provat mai res semblant.