cultura

Restauraran una de les voltes de l'església del monestir de Breda

L'Ajuntament de Breda ha tret a licitació la restauració d'una de les voltes de l'antiga església del monestir de Sant Salvador. Les obres començaran al gener i estan valorades en uns 210.000 euros, que finançaran el consistori i la Generalitat a parts iguals.

El regidor de Cultura de Breda, Andreu Pujol (ERC), assenyala que l'actuació permetrà arranjar una de les tres voltes deteriorades de l'església. “Hi ha despreniments al sostre i des de fa vuit anys hi ha una bastida per prevenir que caigui alguna part sobre la gent. Ara s'actuarà sobre la bastida, i no dificultarà el moviment de la gent.”

La rehabilitació d'una de les voltes serà la segona intervenció a l'església de la qual s'ha rehabilitat la façana. Segons informa l'Ajuntament, les obres han costat 66.321,31 euros (incloent-hi l'IVA), que han pagat el Bisbat de Girona i la Diputació. Després de tres mesos de treballs, i entre altres coses, s'ha fet una neteja integral de sediments, colònies biogèniques i morters de junta en mal estat i s'ha instal·lat una xarxa de protecció a la rosassa central i a les finestres superiors per evitar que diverses aus hi niïn.

El monestir de Sant Salvador de Breda és un antic cenobi benedictí, vinculat estretament a la casa dels Cabrera, vescomtes de Girona. L'antic campanar de l'església, construït al segle XI, és l'edifici més ben conservat. Té un claustre d'estil romànic tardà que va quedar parcialment destruït el 1877 durant l'última guerra carlina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia