cultura

Isabel-Clara Simó, a les Lliçons de la Càtedra

L'escriptora parlarà demà a Figueres del seu pas per la revista ‘Canigó'

L'escriptora Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) serà demà la convidada de les Lliçons de la Càtedra que organitza la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona (UdG). Simó, estretament vinculada a l'Empordà, impartirà la seva lliçó demà a la tarda a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, en dues sessions dedicades a l'obra periodística i a l'obra narrativa.

El programa s'obrirà amb la presentació de la convidada, a càrrec de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; del secretari general de la UdG, Jordi Ferrer, i de la directora de la Càtedra, Mariàngela Vilallonga (16.30 h), i tot seguit Simó parlarà de la seva relació amb el periodisme a partir de la seva experiència a la històrica revista figuerenca Canigó (17 h), que dirigia el seu marit, Xavier Dalfó, durant el franquisme, i de la seva concepció de la literatura amb la xerrada Les novel·les i els llocs (18.45 h).

Isabel-Clara Simó és la cinquena convidada de les Lliçons de la Càtedra, instituïdes el 2012 per donar veu a destacats activistes de la cultura perquè expliquin la seva experiència creadora, docent o investigadora al llarg de la seva vida acadèmica o professional. En les anteriors edicions, els convidats han estat la llatinista Dolors Condom (2012), l'escriptor i periodista Narcís-Jordi Aragó (2013), el poeta i pintor Narcís Comadira (2014) i el llibreter Guillem Terribas (2015).

La Càtedra Anglada argumenta la decisió d'invitar Simó a impartir aquest any les Lliçons en l'amistat que la va unir a Maria Àngels Anglada i en l'ideari que compartia amb ella, en especial pel que fa a la defensa del país, de la llengua catalana, del feminisme i de la política d'esquerres. Tenien, a més en comú, l'interès per Jacques Stroumsa, el violinista d'Auschwitz, de qui Simó va traduir les memòries, Tria la vida, prologades per Anglada. Isabel-Clara Simó, una de les escriptores més reconegudes de la literatura catalana, ha destacat sobretot com a novel·lista, tot i que també ha cultivat la poesia, el teatre i l'articulisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia