cultura

municipal

urbabisme

Olot s'alinea amb Londres, Berlín i París per repensar artísticament l'espai urbà

Alumnes de l'escola d'art comparteixen exposició fotogràfica amb l'alemany Boris Eldag

És a la plaça Major, fruit d'un projecte de democratització de l'art

Olot comparteix amb ciutats com ara París, Londres i Berlín el projecte Flâneur, que aposta per trobar noves narratives de l'espai urbà. En el marc d'aquest projecte, els alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot han presentat una selecció de fotografies a la plaça Major i a la Sala 15 del Museu d'Olot que tenen per objectiu oferir una mirada diferent i contemporània sobre diversos espais de la ciutat. Són el resultat del taller que van fer amb el fotògraf alemany Boris Eldag durant la passada edició del festival del foc i de la llum Lluèrnia. Acompanyen les imatges del fotògraf portuguès António Júlio Duarte, fruit de la residència artística que va fer a Olot l'agost passat.

Les imatges de la plaça Major es presenten editades en uns cubs de grans dimensions que, quan marxa la llum natural, s'il·luminen. És una de les primeres intervencions del festival Lluèrnia, que demà omplirà amb una cinquantena de propostes el centre d'Olot. Les dues exposicions es podran continuar visitant després del festival.

Flâneur, New Urban Narratives és un projecte en xarxa creat per Procur.arte i finançat per la Unesco i per la Comissió Europea. Hi estan implicades vint organitzacions d'onze països i es concreta amb la participació de fotògrafs locals i d'altres de forasters, als quals es convida en residències artístiques a les ciutats implicades. Olot és la ciutat més petita de totes les que en formen part i, a diferència de les altres, no hi participa amb un festival de fotografia tot i que proposa als creadors participants una mirada nova de l'espai urbà des d'un nou enquadrament o amb una il·luminació sorprenent.

LA XIFRA

26
fotògrafs
d'onze països participen en el projecte ‘Flâneur', d'intervenció als espais urbans

LA FRASE

‘Flâneur' vol democratitzar l'art i dur les propostes contemporànies a l'espai públic
António Júlio Duarte
fotògraf i portaveu de ‘Flâneur'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]