cultura

El Cor de Cambra de la Diputació canta ‘Motets'

La formació presenta el nou espectacle avui a Girona i demà a Castelló d'Empúries

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona presenta un nou espectacle, Motets, de J.S. Bach, sota la direcció, com ja és habitual, de Pablo Larraz. Es podrà veure aquest cap de setmana en dues ocasions: la primera és avui a les nou del vespre a l'Auditori de Girona i la segona, demà, diumenge, a les sis de la tarda a la basílica de Castelló d'Empúries. Per a aquesta ocasió, el Cor de Cambra té les col·laboracions de l'organista Juan de la Rubia i del violoncel·lista Urko Larrañaga.

Els Motets de Bach són un recull de composicions que conformen una de les obres exponents del repertori del reconegut compositor alemany. Compostos al voltant de l'any 1730, sis d'aquestes peces tenen una autoria clara, mentre que una ha estat proposada, ateses les seves característiques i musicalitat, i una altra és incerta. En qualsevol cas, els Motets de Bach són un dels millors exemples de la capacitat creativa del compositor d'Eisenach. Aquest tipus de composicions eren utilitzades durant la litúrgia i en actes funeraris, i pel que fa als de Bach constitueixen un dels reculls més significatius d'aquest tipus de composicions. Els motets són obres amb una dificultat interpretativa notable pròpia de peces musicals d'alt nivell, un fet que converteix aquestes dues actuacions en un repte per al Cor de Cambra de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.