cultura

Preserven un tram de muralla a Tàrrega

Detectat en un immoble privat, és un dels pocs en peus que es conserven

L'adequació d'un immoble de titularitat privada ubicat al número 31 del carrer del Carme de Tàrrega ha possibilitat la catalogació i preservació d'un tram de l'antiga muralla de la vila medieval, construïda entre els anys 1366 i 1370. Arran de l'aparició d'aquest vestigi i després d'un acord amb els propietaris, el Museu Comarcal de l'Urgell va endegar una excavació arqueològica a la planta baixa de l'edifici. D'aquesta manera, durant els darrers mesos s'han pogut documentar les restes a la vegada que el pany de muralla posat al descobert s'ha conservat i integrat dins l'adequació de l'immoble, que és actualment la seu d'una clínica dental. També ha col·laborat en les tasques arqueològiques la brigada municipal netejant el revestiment de paret que cobria part de la muralla, sempre sota la supervisió del Museu Comarcal de l'Urgell.

Els treballs, dirigits per l'arqueòloga Marta Aguilar, han permès confirmar que les restes corresponen a la muralla bastida entre els anys 1366 i 1370. Així mateix, la intervenció ha permès localitzar el fonament de la muralla a 1,4 metres de fondària. El Museu Comarcal de l'Urgell valora molt positivament la descoberta, ja que aquest és un dels pocs trams de muralla conservats en peus a Tàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia