cultura

museus

Minerals amb continguts

Arenys de Mar actualitza una secció de la col·lecció de mineralogia del Museu Mollfulleda

Els escolars són uns dels principals visitants

No s'han de confondre els minerals amb les pedres perquè aquestes estan formades per minerals. “Són materials que es troben a la natura, que tenen una forma i característiques concretes. Alguns es fan servir per fer joies, uns altres per fer objectes tan necessaris i quotidians com els mòbils; la mateixa Play Station necessita un mineral per fabricar-se.” Amb aquests continguts i amb material visual s'ha volgut renovar una part de la important col·lecció de mineralogia que presenta el Museu Mollfulleda d'Arenys de Mar. L'espai que s'ha actualitzat és la primera planta, on es troben ordenats sistemàticament i segons la fórmula química mineral de tot el món.

La directora del Museu d'Arenys, Neus Ribas, explica que calia “reinterpretar-los” per fer-los més atractius al públic que ahir a la tarda va poder visitar les noves instal·lacions. “El discurs havia quedat desfasat i era molt interessant per als experts però calia dotar-lo de continguts més enllà dels col·leccionistes”, indica Ribas. Amb l'assessorament del doctor en geologia Marc Campeny, s'ha volgut fer una explicació introductòria del que són i per a què serveixen els minerals i molts dels objectes que en depenen. En una segona fase, es vol renovar el projecte museístic a la segona planta, on hi ha situats els minerals que podem trobar a Catalunya diferenciats per comarques. Ribas manté que es continuaran impulsant els tallers adreçats a escolars en què poden experimentar amb el material o descobrir com s'utilitzaven com a pigments per pintar. El museu va obrir les portes l'any 1988, quan Joaquim Mollfulleda i Borrell va donar la seva col·lecció i es va obrir una nova secció del Museu d'Arenys de Mar amb el nom de Museu Mollfulleda de Mineralogia. Fins a la seva mort, el maig del 2006, Mollfulleda es va dedicar a ampliar la col·lecció a través de les donacions de molts aficionats i diverses adquisicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia