cultura

cinema

Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura

Pavol Barabas triomfa per segon any seguit a Torelló

El realitzador guanya la Flor de Neu d'or del Festival BBVA de Cinema de Muntanya amb ‘Freedom under load'

El realitzador eslovac Pavol Barabas ha estat el gran triomfador de la 34a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, ja que el seu treball Freedom under load li ha valgut la Flor de Neu d'or a la millor pel·lícula del certamen. D'aquesta manera, Barabas revalida un reconeixement que ja va aconseguir l'any passat amb Live for passion. La pel·lícula premiada explica la història dels portejadors a la serralada de l'Alt Tatras –entre Polònia i Eslovàquia–, i en repassa les dures condicions de treball enmig d'una meteorologia extrema.

Pel que fa la Flor de Plata i premi BBVA al millor film de muntanya, va ser per a la pel·lícula Jurek, del polonès Pawel Wysoczanski, que repassa la trajectòria a través d'imatges inèdites d'un dels grans escaladors de la història, Jerzy Kukuczka. En la gala d'entrega de premis també van rebre el seu reconeixement produccions com La Liste, de Guido Perrini; Holy, (un)holy river, de Pete McBride i Jake Norton, i Tashi's Turbine, d'Amitabh Joshi.

D'altra banda, el català Xavier Coll va recollir el premi Cervesa del Montseny que escull el públic de la sessió +Xtrem, i aquest va triar la producció Solo base for climbing to jumping. Entre els reconeixements també va destacar el premi al millor article en premsa escrita, que es va donar a la revista Descobrir Catalunya per la peça Un any a l'Alt Pirineu.

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya tanca la seva 34a edició mantenint les xifres d'assistència dels darrers dos anys –al voltant de les 6.000 persones– i, sobretot, confirmant l'alta qualitat de les produccions.

LA XIFRA

38
produccions
han participat en la secció competitiva del 34è Festival de Cinema de Muntanya de Torelló


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia