cultura

Deltebre formarà artistes amb el coreògraf ebrenc Roberto Olivan

L'Ajuntament cedeix una nau per impulsar un espai de creació artística

El director del Deltebre Dansa col·laborarà amb artistes internacionals

Deltebre serà bressol de la dansa i les arts escèniques de manera estable. L'Ajuntament ha tancat un acord amb el coreògraf ebrenc de renom internacional Roberto Olivan per impulsar un espai de creació artística. El consistori cedirà una antiga nau del municipi, que Olivan remodelarà.

El futur centre de creació serà la seu de la companyia Roberto Olivan Performing Arts (ROPA), dirigida pel mateix Olivan, qui durant els pròxims mesos començarà una ambiciosa creació, juntament amb artistes internacionals, que es gestarà a Deltebre.

En els dies vinents començaran els treballs per adequar el local, tenint en compte que ara per ara no està en condicions de ser ocupat. La companyia es farà càrrec del cost de les obres.

ROPA té 15 anys de trajectòria. Els seus espectacles s'han representat arreu del món i actualment fan una gira. El director artístic, Roberto Olivan, s'ha convertit en un dels professors de dansa de referència a tot el món i fa classes i actua en una cinquantena de països. La companyia d'Olivan és també la creadora de Deltebre Dansa, reconegut festival internacional de dansa i circ contemporanis. El festival va rebre l'any passat 15.000 espectadors, 160 participants professionals provinents de 55 estats i 450 alumnes d'iniciació que van participar en diferents tallers.

El projecte té un objectiu clar: convertir Deltebre i les Terres de l'Ebre en el centre neuràlgic de les arts escèniques durant tot l'any.

LA XIFRA

15.000
espectadors
van passar per la vela del festival Deltebre Dansa en la dotzena edició, el mes de juliol passat.

LA XIFRA

15
anys de trajectòria
acumula la companyia liderada per Olivan, que ha actuat en una cinquantena d'estats.

El Deltebre Dansa, del 10 al 23 de juliol

La tretzena edició del Deltebre Dansa ja té dates: serà del 10 al 23 juliol. La trobada vindrà plena de novetats i millores, després de l'èxit a l'alça en les darreres edicions. Es mantindran les novetats estrenades enguany, com els laboratoris creatius, el taller monogràfic i el cicle de conferències. També els cursos d'iniciació per a no professionals. El festival continuarà apostant pels espectacles d'avantguarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia