cultura

catalunya nord

Homenatge a Pere Verdaguer

Una jornada d'estudi sobre l'obra de l'escriptor nord-català tindrà lloc a la Universitat de Perpinyà el 1 de desembre

Ha publicat obres de dialectologia, història de la literatura rossellonesa, diccionaris, narrativa breu i ciència-ficció.

El dijous 1er de desembre vinent tindrà lloc a la Casa dels Països Catalans de la Universitat de Perpinyà, una jornada d'estudi i homenatge a Pere Verdaguer. A partir de les 13 hores i fins a dos quarts de set hi haurà diverses intervencions destinades, a la vegada, a estudiar una obra i una personalitat imprescindible per comprendre la vitalitat i la realitat de la llengua i de la cultura catalanes a Catalunya Nord. La jornada serà també un homenatge a l'autor de més de seixanta títols i que ha contribuït a la creació d'eines tan importants per a la llengua com els Estudis Catalans a la Universitat o la Universitat Catalana d'Estiu. L'IFCT (Institut Franco-Català Transfronterer), el grup de recerca dels Estudis Catalans (ICRECS-CRESEM) participaran a l'homenatge, així com l'Institut d'Estudis Catalans del qual forma part l'homenatjat. L'IEC hi serà representat pel seu president Joandomènec Ros i per la presidenta de la Secció Filològica, Teresa Cabré. Pere Verdaguer ha publicat obres de dialectologia, història de la literatura rossellonesa, diccionaris, narrativa breu i ciència-ficció.

Entre altres distincions ha obtingut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1983) i el premi Carles Rahola d'assaig el 1992. Aquest any 2016 l'Ajuntament de Perpinyà li ha concedit la Medalla d'Honor de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.