cultura

Celrà ballarà amb el primer cicle ‘Desembre en dansa'

Tindrà lloc a diferents espais del 8 a l'11 de desembre, coorganitzat per l'Ajuntament, L'animal a l'Esquena i l'Escola Municipal de Dansa

Inclourà cinc espectacles i tres tallers a l'EMDC

Des dels anys noranta, Celrà s'ha convertit en un actiu nucli de creació i formació al voltant de la dansa, i aprofitant tot aquest bagatge ara neix el primer cicle Desembre en dansa, organitzat per l'Ajuntament en col·laboració amb el centre de creació L'animal a l'esquena i l'Escola Municipal de Dansa (EMDC), entre els dies 8 i 11 de desembre. En total, s'han programat cinc espectacles a l'Ateneu, L'animal a l'esquena i també al carrer, i tres tallers que es portaran a terme a l'EMDC entre divendres i dissabte. Aquests tallers, adreçats a joves de 15 anys en amunt i adults, aniran a càrrec d'alguns dels ballarins i creadors que presentaran els seus espectacles en el cicle i treballaran amb els alumnes les característiques específiques del seu treball artístic.

El cicle Desembre en dansa començarà dijous vinent amb la presentació a L'animal a l'esquena (19 h, entrada lliure) d'Estructures de fons (Laboratori), el fruit de la residència de recerca portada a terme al mateix centre pel Group LaBolsa, en col·laboració amb la companyia Mal Pelo. El Group LaBolsa es va formar el 2012 a Barcelona i està format per set intèrprets i creadors interessats en la investigació del moviment basat en partitures. El Group LaBolsa inclou Anna Rubirola, Cecilia Colacrai, Federica Porello, Iris Heitzinger, Mireia de Querol, Natalia Jiménez i Xavi Moreno. Federica Porello oferirà també a l'EMDC el taller Musicalitat del gest els dies 9 i 10, de 12 a 14.30 h (30 euros).

El divendres 9, Neus Villà, una creadora associada a L'animal a l'esquena des del 2014, ballarà a l'Ateneu de Celrà la peça Ji Gou: Preludi i fuga en La Menor (21 h, 10 euros), nom definitiu d'un llarg procés d'investigació i creació desenvolupat en diferents etapes i iniciat com a laboratori amb el nom De acelgas y aceras, amb la col·laboració de Janet Novás.

El dissabte 10, la companyia La Taimada, dirigida per Olga Álvarez, interpretarà al carrer l'obra Crash (20 h), en la qual Marc Fernández i Angie Mas donen vida a dos personatges que “s'encreuen, xoquen frontalment i s'aboquen al seu propi precipici”. En aquest muntatge col·labora l'Associació de Cotxes Clàssics de Celrà. Olga Álvarez dirigirà un taller de tècnica Presence divendres i dissabte a la tarda (36 euros).

Dissabte, la companyia AIREnoAR mostarà a l'Ateneu la seva proposta, que conjuga la dansa, la música, el circ i el teatre (21 h, 10 euros). Els seus intèrprets, María Move i Álvaro Reboredo, també oferiran un taller de dansa aèria el mateix dissabte de 10 a 12 h (12 euros). El cicle es tancarà diumenge a l'Ateneu amb l'actuació de la Jove Companyia de l'EMDC, creada el 2015, que hi presentarà l'obra La finestra (18 h, 7 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia