cultura

música

novetat discogràfica

Gir presenta el seu segon disc, ‘Brindem!', a La Mirona

El concert tindrà lloc avui, en un programa doble amb el grup d'homenatge a Johnny Cash Men in Black

Ha estat organitzat per Parit a Catalunya, nova plataforma de suport als grups emergents

El grup gironí de rock Gir presentarà aquesta nit el seu segon disc, Brindem!, en un concert a la sala La Mirona de Salt (22.30 h, 10 i 12 euros), juntament amb Men in Black, un grup d'homenatge a Johnny Cash format per membres de diversos grups catalans. Aquest serà també el primer concert organitzat per la plataforma Parit a Catalunya, creada per Ricard Caula, cantant de Gir, per donar suport als grups emergents del país que ho tenen difícil per trobar llocs on tocar.

Brindem! apareix més de dos anys després del debut de Gir, Mans enlaire! (2014), un CD que es va vendre per només un euro per demostrar que “amb un euro el disc ja estava pagat i que tot el que hi ha al darrere de la música i l'encareix és la indústria”. Brindem! ha estat gravat i mesclat entre el desembre del 2015 i el novembre del 2016 al Búnqer Studio de Quart per Edu Baztán, productor i arranjador, que també ha estat una de les últimes incorporacions a la formació de Gir com a guitarrista solista –combinant guitarra elèctrica i acústica– en aquest grup que té, excepcionalment, dos guitarristes solistes, ja que l'altra és des dels orígens de Gir Mireia Vilalta, que fa uns mesos també va estrenar el seu debut en solitari, Apnea. A més de Ricard Caula (veu principal i lletrista), Mireia Vilalta (també segones veus) i Edu Baztán, Gir es completa amb Marc Vilalta (bateria) i Àlex Boix (baix i veus), autor de les fotografies i el disseny del disc.

En aquest disc de sis cançons, masteritzat al prestigiós estudi gadità Kadifornia, Gir ha volgut “transmetre que hi ha hagut una evolució respecte al primer disc”. De fet, han tornat a gravar tres cançons de Mans enlaire!, Glòries del rock, Doble o res i De cara a creu. “Les vam desmuntar totalment i en les noves versions es nota que hi ha més maduresa i qualitat.”

El disc es completa amb dos temes nous d'autoria pròpia, L'intrús (rock vs. càncer) –amb la qual Gir va quedar segon en l'últim Concurs de Cançó de Salitja– i La mare que em va parir, “un reconeixement a tot allò que em deia la meva mare quan era més jove i que només he entès realment amb els anys: que havia d'agafar el toro per les banyes, que m'havia de treure les castanyes del foc...”, recorda Caula. El nou disc inclou també, com el primer, una adaptació al català del seu admirat Johnny Cash, en aquest cas L'anell en flames (Ring of fire). Aquí hi ha una connexió evident entre Gir i Men in Black, el grup osonenc dedicat en cos i ànima a reivindicar els clàssics de Cash, el gran home de negre, que avui també actuarà a La Mirona. Men in Black són Jordi Casadesús i Jordi Torrents (La Iaia), Carla Serrat (Joana Serrat, Carla), Albert Bosch (The Mimmisikous Band) i Roger Usart (La Fellatio de Cupido, Miyagui).

Tornant a Gir, Ricard Caula explica així el significat del títol del seu segon disc: “Brindem perquè el rock no és mort: segueix havent-hi escena, concerts i tota l'essència, i això no morirà mai.” Parit a Catalunya vol fer la seva aportació a aquesta causa amb concerts com el d'avui –on hi haurà parades de marxandatge de Gir i Parit a Catalunya i de la botiga Plastic Store– o el que oferirà el 23 de desembre a La Mirona el jove i excel·lent grup maresmenc de hard rock Imperial Jade. A tots dos concerts, patrocinats per l'hamburgueseria Nou Quart , hi haurà també food trucks. Avui Brindem! ja es podrà adquirir a La Mirona en CD –5 euros, amb el primer disc de regal– abans que estigui disponible a les plataformes digitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.