cultura

truquen!

Ni indignats ni emprenyats; accionistes

No hi ha confusió interpretativa possible a aquest encapçalament; la intenció és inequívoca: accionista vol dir una gent d'acció que no s'entreté a apedaçar el que s'estripa per arreu ni que exigeix un camuflatge constant de la realitat social i econòmica. L'accionista no és cap indignat, que no es creu degudament reconegut ni recompensat per la societat. Tampoc no és un emprenyat que trobi a faltar a la societat un reconeixement de valors i de sentit moral; l'emprenyat sap molt bé que qui els reclama o s'hi empara no és res més que un hipòcrita mancat de responsabilitat real, perquè tot el que es diu sobre valors morals només té com a base el valor social afegit; com ara diuen els especuladors i els inversors per encobrir la seva responsabilitat social, ¿quin reconeixement o valors socials volem que tingui una societat que només cerca l'increment constant de poder econòmic i polític –per aquest ordre– per atènyer-ne els excedents màxims i poder exercir així un més ample domini sobre el futur desert de la desesperació a què ara ens està abocant el que en diuen la postveritat (nou assassinat del ja escàs fons de puresa que encara romania als mots), món on només hi ha gent vagant i pidolaire, àvida d'un consum inútil.

El nostre accionista és aquella persona que sent la necessitat de sortir del marasme des del qual, de naixement, ens immergeixen; és també qui no accepta el que és repartit sinó el que hom obté per l'esforç de recerca i d'innovació de tots els actes. La persona d'acció aporta sempre i permet i admet la participació dels altres. Ensems descobreix que les riqueses del món són a l'abast del qui s'hi esforça. Ara ens volen encobrir la realitat amb el tapabruts d'un hipòcrita salari social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CINEMA

‘El aspirante’, de Juan Gautier, guanya l’Atlàntida Mallorca Film Fest

Palma de mallorca
LLETRES

La Fira del Llibre d’Ocasió recordarà en una mostra el Papasseit llibreter

BARCELONA

El Mediterranea Festival preveu uns 20.000 assistents a la vuitena edició de dissabte que ve

ROSES

Sílvia Pérez Cruz encetarà el F’Estiu de Calonge i Sant Antoni el dia 5

cALONGE I ST. ANTONI
CRÒNICA

Entre Suzanne i Toquinho amb Camilla

FOTOGRAFIA

Àlex Burgaz fotografia l’evolució de la societat amb més de 20.000 imatges durant 45 anys

BARCELONA
LLETRES

Neix Contradicció, una programació estable de poesia a Reus

REUS
Sònia Gainza
Directora del programa “Apropa Cultura” de Catalunya

"Apropa Cultura és de tots"

Barcelona
dit o fet per dones

L’ús inesperat d’un vídeo portàtil