cultura

videojocs

Una obra d'art feta videojoc

Deu anys, aquest és el temps que li ha ocupat al perfeccionista Fumito Ueda materialitzar la seva magna creació, un gran lapse de temps gens habitual en la indústria del videojoc. Però és que, a més del perfeccionisme de Ueda, el dilatat període de desenvolupament de The Last Guardian respon al fet que el Team Ico (nom que rep el seu equip de desenvolupament) ha trepitjat un terreny fins ara poc explorat, anant un pas més enllà del videojoc tradicional.

La història que ens explica està plantejada com un flashback, Comença a les masmorres d'un castell en ruïnes, en què el nen protagonista es desperta sense saber com ha arribat fins allà. Evidentment, és aquest nen qui, ja ancià, ens narra la història. Aviat el noi descobreix una sèrie de tatuatges sobre la seva pell que no tenia abans del seu misteriós segrest. També descobreix una via per escapar de la cel·la on està tancat. Una via que el porta fins a Trico, un animal gegantí, que està encadenat i ferit. El nen l'alliberarà, el guarirà de les ferides i li donarà menjar.

A partir d'aquest moment tindran lloc les diferents proves que haurem de superar com a jugadors per aconseguir la llibertat del nen, en una acció que barreja les plataformes tradicionals amb la solució de puzles complexos.

L'entorn en què es desenvolupa l'acció és un altre dels grans atractius d'aquest joc, cuidat al detall com la resta de la creació. El castell en què vam començar la història i els terrenys que l'envolten són escenaris molt treballats, amb un nivell de qualitat i detall altíssim.

El motor físic és també realment espectacular. Així, cada ploma que protegeix el cos de Trico té un comportament individual i a cadascuna l'afecta de manera diferent el vent i els objectes amb què l'animal topa. Altres elements, com la vegetació, també han estat tractats amb molts cura.

I, com a bon acompanyament, la banda sonora està a l'altura de la resta del conjunt. És equilibrada, de manera que en cap moment no se'ns fa pesada o sobrera. No debades el seu responsable és Takeshi Furukawa, que ha treballat en sèries de televisió com Star Trek: Enterprise i Star Wars: The Clone Wars.

The Last Guardian
Distribuïdora: Sony Computer Gènere: Acció i aventura Plataformes: Exclusiu PlayStation 4 Edat: +12


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia