cultura

música

gira

El grup gironí Can Cun porta la rumba catalana a quatre ciutats de l'Índia

La formació ha anat presentant des de fa anys el disc ‘La volta al món en 80 rumbes' en una vintena de països com ara el Japó, la Xina, Corea del Nord i Jordània

“Aquest és un projecte obert per difondre la nostra música arreu del món”, explica Joan Castillo, guitarrista i cantant del grup gironí de rumba catalana Can Cun, que acaba de tornar d'una gira de quinze dies per l'Índia, on ha actuat a quatre ciutats: Rishikesh, Dharamsala, Amritsar i la capital del país, Nova Delhi. Can Cun, que actualment es completa amb el percussionista Emilio Hernández i el teclista Sergi González, ha pogut dur a terme aquesta gira amb el suport de la Institució Espanyola de Sonoteràpia i diversos organismes del govern indi. De fet, des de fa anys Can Cun ha presentat el seu disc La volta al món en 80 rumbes (2003) en prop d'una vintena de països, inclosos el Japó, la Xina, Corea del Nord, Tunísia, Jordània, els Estats Units, Cuba, Colòmbia, l'Argentina, Guatemala i bona part d'Europa. I com a projecte obert de difusió de la rumba catalana, els queda molt de món per recórrer. Can Cun es va formar el 1995 com un projecte impulsat pels germans Joan i Fonso Castillo i el recordat percussionista Quim Gironell.

En aquesta gira, el trio va ser acollit per uns frares músics al mateix asram o monestir que van visitar The Beatles, i aquesta combinació de música i espiritualitat va continuar a Dharamsala, una ciutat molt lligada al dalai-lama i a l'exili tibetà. A Amritsar, Can Cun va actuar a la sala Buzz i a Nova Delhi, a la sala Kasbah. “Si considerem que els gitanos provenen de l'Índia, podem concloure que la rumba catalana té arrels índies”, afirma Joan Castillo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.