cultura

Debats

Cicle sobre literatura i sèries, a Figueres

Jordi Dorca ofereix avui la primera de les quatre xerrades mensuals del cicle

De la novel·la fulletonesca a HBO, incidint en les adaptacions d'obres literàries a sèries televisives com ara Leftovers, Joc de trons i House of cards, és a grans trets la temàtica en què se centrarà el cicle que organitza la Biblioteca Fages de Climent de Figueres. La primera tindrà lloc avui, a dos quarts de vuit del vespre, i serà de caire introductori per tractar aquesta rica coalició que sorgeix actualment entre la literatura i la ficció televisiva.

En vista de l'excel·lent moment creatiu de les sèries de televisió i l'interès que susciten, la biblioteca figuerenca ha programat aquest cicle de conferències, que impartirà Jordi Dorca, gestor cultural i tècnic del Museu del Cinema, i col·laborador habitual del blog especialitzat Els Bastards . La segona xerrada consistirà en Leftovers, de Tom Perrota (dimecres 18 de gener); la tercera se centrarà en la saga de George R.R. Martin que ha donat peu a Joc de trons (15 de febrer), i, finalment, es tractarà House of cards, de M. Dobbs, que ha servit de base de dues sèries, una de britànica i una de nord-americana de gran èxit.

Galter i ‘La substància'

Demà, també a Figueres, en aquest cas a La Cate, el cineasta figuerenc Lluís Galter presentarà La substància (21.30 h) a la sessió del cineclub Diòptria. Es tracta d'un documental que navega entre l'original i la rèplica, la realitat i el somni, el temps i la memòria, a través dels paisatges de Cadaqués, Kadakaisi, Xiamen i el cap de Creus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.