cultura

Música

Bad Mongos torna amb el potent ‘Shoot the bullet'

El grup palafrugellenc de ‘punk-rock', que l'any vinent celebrarà 20 anys, trenca un llarg silenci amb un disc publicat per BCore

L'octubre vinent tornarà a Ultramarinos per gravar un nou disc

Fidel al seu “100% Costa Brava punk-rock”, el grup palafrugellenc Bad Mongos ha publicat el disc Shoot the bullet ( BCore ), que apareix dos anys després de la seva reunió, certificada al Sant Feliu Fest 2014, una dècada després d'haver-se separat. El grup, que l'any vinent celebrarà el vintè aniversari, ha tornat a treballar amb Santi Garcia (No More Lies), que ha gravat i mesclat les tretze cançons de Shoot the bullet als seus estudis Ultramarinos Costa Brava, de Sant Feliu de Guíxols, i Víctor Garcia s'ha encarregat de la masterització a Ultramarinos Mastering. De fet, Bad Mongos va ser un dels primers grups que va gravar l'ara molt sol·licitat Santi Garcia. “Encara no tenia ni l'estudi i ho vam fer al restaurant dels seus pares”, recorda Pifa, el bateria del grup que completen Chris (veu i guitarra), Pks (baix) i Carlus (guitarra, també amb Bullitt).

El resultat d'aquella primera gravació va ser el debut de Bad Mongos –llavors Los Bad Mongos–, un disc homònim de nou cançons publicat l'any 2000, al qual va seguir un any després un disc compartit amb el grup belga The 1's, també gravat per Santi Garcia i editat pel segell nord-americà Fandango Records. Després de participar en algun recopilatori internacional, el grup va deixar de funcionar el 2003, fins que ara fa dos anys va iniciar una segona etapa, reforçant el trio inicial amb la guitarra d'en Carlus. “Tot i que han passat setze anys, hi ha força similituds entre Shoot the bullet i el nostre primer disc. Potser ara els temes no són tan ràpids, però el que fem continua sent punk-rock: no hem perdut l'essència ni la frescor dels inicis, quan teníem 18 o 20 anys i anàvem molt a sac en tots els aspectes. Ara és el mateix, però volem que soni més bé i que es noti l'evolució.”

Cançons com ara Got to lose i I fuck marquen la pauta d'un disc que, segons ha escrit Daniel González (Ruta 66) per al full promocional de Shoot the bullet, “dibuixa una línia imaginària entre Detroit (The Stooges, MC5), Nova York (Ramones, Dead Boys), Escandinàvia (Turbonegro, Gluecifer) i, per descomptat, la Costa Brava”. Entre altres temes en anglès, com ara Hot like rock'n'roll, Dark love i Be the motherfucker, hi ha un tema en català, A pendre pel cul, un cop de puny sonor de 58 segons. El disc, publicat el 18 de novembre –en vinil amb codi de descàrrega digital, en CD i a les plataformes d'internet–, ja ha rebut bones crítiques no només en una vintena de mitjans de comunicació de l'Estat espanyol, sinó també dels Estats Units, Polònia i Austràlia. Després d'haver presentat el disc dissabte passat a la sala TZVR de Sant Feliu de Guíxols, amb No More Lies i Bullitt, Bad Mongos té previst actuar el 20 de gener a l'ATV de Sarrià de Ter, amb Bullitt i The Handclappers, el 21 de gener a Llançà i el 4 de març a Madrid. També hi ha prevista una gira pel País Basc al març i, abans, la presentació del disc a Palafrugell. I l'octubre vinent, Bad Mongos tornarà a Ultramarinos per gravar un nou treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.