cultura

exposició

Instal·lació de Mercè Ribera, a la Festa de la Llum 2017

L'artista rubinenca resident a Cartellà presentarà ‘El misteri de l'aigua' el 21 de febrer al festival manresà de muntatges efímers

Actualment, exposa a Rubí una àmplia mostra de la seva obra

L'artista Mercè Ribera (Rubí, 1964), vinculada des de fa molts anys a les comarques gironines –actualment resideix a Cartellà–, ha estat un dels cinc artistes convidats a presentar les seves creacions efímeres a la Festa de la Llum 2017, el 21 de febrer a Manresa. Ribera hi portarà la instal·lació El misteri de l'aigua, creada amb la col·laboració de Carlos Maronna, una estructura d'alumini de tres metres d'amplada per dos de fons i dos d'alçada, que sosté plàstics glaçats en diverses capes horitzontals i superposades, prou distanciats per permetre el moviment i l'ondulació i il·luminats des de sota per un llum reflector. “Amb aquesta instal·lació, volem fer un homenatge a les infinites possibilitats de l'aigua, a l'exquisida manera que té de reflectir la llum, jugar sense repetir-se i permetre'ns gaudir de les seves formes”, diu Ribera en l'explicació d'aquest projecte, de què ja havia mostrat una altra variant a la Bretanya. “Fer una cosa per a un sol dia et permet una llibertat que no tens quan fas un projecte més estable.”

Mercè Ribera també ocupa actualment uns 300 metres quadrats a El Celler de Rubí amb l'exposició Presències, una mostra gairebé antològica oberta fins al 22 de gener, que inclou escultures, instal·lacions, maquetes de projectes i els treballs resultants del taller La cadira com a símbol, que l'artista ha fet amb joves de 16 a 20 anys a l'escola d'art i disseny Edra .

“Cada vegada, m'interessa més l'atmosfera que crees amb l'espai i la llum”, afirma Ribera, que per Setmana Santa farà una exposició individual a l'Espai Raval de Palafrugell i al novembre en té prevista una altra al centre cultural La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.