cultura

Municipal

Càntir d'aniversari

El disseny d'enguany d'aquest recipient tindrà elements de Puig i Cadafalch

L'encarregat de materialitzar-lo serà Quim Larrea

Com no podia ser d'una altra manera, el disseny del càntir de l'any 2017 d'Argentona tindrà elements de Puig i Cadafalch. I és que aquest 2017 es commemora el 150è aniversari del seu naixement i el centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Argentona, a més, té un llegat valuós de l'arquitecte mataroní, com és la seva casa d'estiueig aixecada a la plaça de Vendre i que actualment es troba en ple procés de rehabilitació.

“No serà un càntir d'estil modernista però inclourà trets identificatius de l'obra de Puig i Cadafalch”, va manifestar el regidor de Cultura i Patrimoni d'Argentona, Àngel Puig (ICV). Tot i que encara no està del tot decidit, Puig va explicar que els elements de l'arquitecte que es reflectiran al càntir de l'any podrien estar estretament lligats amb trets propis de la casa d'Argentona: “Podria ser que incorporés referències als merlets de l'immoble o a les rajoles que hi ha presents tant a la finca d'Argentona com a la casa Coll i Regàs de Mataró”, va apuntar.

Tal com va explicar el regidor, la decisió final de quins elements de Puig i Cadafalch s'acabaran plasmant en el càntir recaurà en el Patronat del Museu del Càntir. En aquest sentit, Puig va avançar que està previst que a finals d'aquest mes hi hagi un plenari d'aquest patronat per triar el disseny de la mà de les propostes que els haurà fet arribar l'artista designat per materialitzar l'obra: el també periodista Quim Larrea.

Aquest no és el primer cop que Argentona dedica el disseny del càntir de l'any a un motiu concret. El 2014, arran del Tricentenari dels fets de l'11 de setembre, també es va fer un recipient en record d'aquells fets. Paral·lelament, el titular de Cultura i Patrimoni d'Argentona va desvelar que, amb tota probabilitat, aquest any s'arribarà a fer una tirada de 2.000 exemplars del càntir en lloc de les 1.500 que es feien fins ara. Aquest recipient es podrà adquirir durant la celebració de l'Argillà –els dies 7,8 i 9 de juliol– i durant la posterior festa major en honor a Sant Domingo. Precisament, el que encara no va poder revelar Puig és el fet de si aquest any es recuperaria la inscripció de “Sant Domingo” al càntir. I és que l'any passat es va decidir no posar-la al recipient, la qual cosa va aixecar una forta polèmica al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia