cultura

Festes i tradicions

Sabadell llueix passat tèxtil en la nova cavalcada

Hi haurà tres carrosses noves dissenyades per l'Escola Illa, dansa i la teatralització del conte ‘Nit de Reis a Sabadell'

L'Ajuntament de Sabadell vol donar un toc especial aquest any a la cavalcada de Reis amb l'objectiu de diferenciar-la de les clàssiques que es fan a molts municipis i, per aquest motiu, ha buscat en el passat tèxtil l'element identificador que la diferenciï. L'alcalde, Juli Fernández, i la regidora de Cultura, Montserrat Chacón, van presentar ahir les novetats, que s'inspiren en el conte Nit de Reis a Sabadell, de David Vila, del qual ahir mateix es va fer una lectura.

La intenció és que a partir d'ara la cavalcada “esdevingui un espectacle itinerant singular, amb elements identificadors propis”, explicaven ahir els responsables municipals. Demà dijous, a dos quarts de sis de la tarda, els Reis d'Orient arribaran a la plaça de la Nova Creu Alta, on començarà una teatralització del conte en el qual prendran part, com també ho farà l'ambaixador. L'alcalde els lliurarà les claus de la ciutat i a les sis s'iniciarà la cavalcada, amb la participació de 500 persones, que anirà de sud a nord, sortint de la ronda de Pau Vila cantonada amb la carretera de Barcelona i acabant a les nou del vespre a l'avinguda de Can Deu. La corrua la formaran una calessa amb l'ambaixador, sis carrosses reials, un vehicle amb l'estel, tres camions amb regals i caramels, 25 motocicletes escúter i 20 Seat 600, a més d'un vehicle dels ADF i un camió de bombers.

Tres de les carrosses seran noves i estan dissenyades en col·laboració amb l'Escola Illa, incorporant elements del passat tèxtil, mentre que les tres comparses a peu representaran els obrers que ajudaran els Reis a recollir cartes i repartir regals; una altra la formaran els encarregats de portar les torxes i la darrera serà la de l'estel. Totes tres incorporen com a novetat coreografies de dansa amb 186 participants d'escoles de dansa i patinatge de la ciutat i estrenaran vestuari.

Les carrosses es poden visitar des d'ahir a la tarda fins avui a la Fira de Sabadell, i per primer cop s'habilitaran tres espais per a persones amb cadires de rodes, a l'avinguda de Barberà, al passeig de Manresa i a la plaça de la Concòrdia.

Benvinguda olímpica als Reis d'Orient, a Terrassa

La principal novetat de l'arribada dels Reis d'Orient a Terrassa serà la Festa de Benvinguda Olímpica, que es farà a la plaça de Can Roca en homenatge als 25 anys de celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, un esdeveniment en què Terrassa va tenir un especial protagonisme, ja que va ser subseu d'hoquei. S'hi farà un concert del grup Macedònia a les dotze del migdia, diverses activitats i el patge Xiu-Xiu recollirà les cartes dels infants a la tarda, mentre actuarà Miqui Giménez i els Bastoners de Terrassa, entre altres. A tres quarts de cinc arribaran els Reis en helicòpter i a les sis sortirà la cavalcada des de la plaça del Doctor Cadevall i acabarà a l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia